Na dan holokavsta se spominjamo tudi, kako so do “judovske” vile prišli v stranki SD!

"Ukradena" judovska vila

Danes se spominjamo holokavsta. Morije judov. Ob tem pa se spominjamo, kako so do znane “judovske” vile v Ljubljani prišli nikoli nič krivi Socialni demokrati.

Kako so do znane “judovske” vile prišli Socialni demokrati?

Do lastnine (sedeža stranke) naj bi stranka SD prišla s krajo. Njen zadnji lastnik Feliks Moskovič je umrl v holokavstu, vilo pa so komunisti nacionalizirali, nato pa je brezplačno prešla v roke stranke SD. Prav ste prebrali BREZPLAČNO!

Stavba, v kateri imajo nasledniki partije danes svoj sedež, je bila nekoč v lasti judovske družine, ki je umrla v holokavstu. Po drugi svetovni vojni si jo je prisvojila partija, v nacionalizirani vili pa ni živel nihče. SD jo je dobil po osamosvojitvi z menjalno pogodbo, saj je Državni zbor RS potreboval stavbo na Tomšičevi ulici, v kateri je imel SD svoje prostore prej. Toda, pozor, omenjeno stavbo na Tomšičevi, ki je bila zgrajena že davnega leta 1879 kot Kranjska hranilnica in je bila v njej nato celo Banovska hranilnica, so po drugi svetovni vojni prav tako ukradli komunisti in v njej vzpostavili sedež Centralnega komiteja, piše Nova24TV.

A pri Socialnih demokratih se tako izgovarjajo: “Stavbo, kjer je sedež stranke Socialnih demokratov (SD) na Levstikovi 15 v Ljubljani, smo dobili na legalen način. Leta 1993 je takratna Stranka demokratične prenove (SDP), predhodnica SD, z menjalno pogodbo za del stavbe na Tomšičevi ulici 5 v Ljubljani od Republike Slovenije prejela v last hišo na Levstikovi 15 v Ljubljani, ki je bila v lasti države.” No, v bistvu so le drugimi besedami spovedali, da so do lastnine prišli s krajo.

Za naslednico Komunistične partije je to očitno nekaj povsem normalnega in sprejemljivega?

[color-box color=”red”] Preberite tudi: Javno mnenje! SD nima nobenih pravic do nepremičnih bivših komunistov!?[/color-box]

 

PM

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?