Na kakšen način Golob izsiljuje Brgleza in kakšno vlogo ima pri tem Kučan?

Na levi strani so našli novega kandidata za predsednika države. Po fiasku Marte Kos, ki je izstopila iz tekme in po vse preveč tekmovalni Nataši Pirc Musar, katero baje nočejo nikjer več, se je pojavil kot Feniks iz pepela Milan Brglez.

Po tem ko je Golob odpikal Natašo Pirc Musar, ki je ostala sama se je pojavilo ime, ki bi bilo za levo sfero povsem sprejemljivo. To je Milan Brglez. A naj bi mu Robert Golob postavil dva pogoja, kot piše portal Požareport. Da pred štartom volilne kampanje odstopi kot predsednik konference SD in pisno umakne svojo kandidaturo za podpredsednika SD, na kongresu, ki bo 8. oktobra na Ptuju. Tako bi Brgleza lahko predstavili, kot neodvisnega kandidata.  

No, o pravljici, da je Brglez neodvisni kandidat, bi se tako razpisali levi mediji, kateri so se tudi Nataši Pirc Musar odrekli. Njihova taktika je ta, da bi se Brglez odrekel predsedstvu konference SD, Anže Logar, ki je predsednik Sveta stranke SDS, pa se temu nebi odrekel.

Sicer pa, kakšna je vloga Kučana pri vsem tem? V oddaji Ura moči je skušal to pojasniti Peter Gregorčič.Kučan je dejavnik, ampak ne pozabimo, da je za predsednika države podprl Šarca, ki je izgubil proti Pahorju. Podprl je tudi Danila Türka, ki je tudi izgubil proti Pahorju,” je opozoril Gregorčič. Zato je bilo zelo zanimivo, kako so se po najavi kandidature Brgleza vsi začeli spraševati, kaj bo zdaj storil Kučan. In kaj je storil? Dal je širšo podporo. Po mojem mnenju je namreč dojel, da je z ekskluzivno podporo Nataši Pirc Musar razdelil volilno telo, kar bi lahko bilo nevarno,” je nadaljeval Gregorčič, ki ga tokratne volitve zelo spominjajo na leto 2007. “Tudi takrat ni bilo zelo močnih kandidatov. Najmočnejši obraz je bil takrat Lojze Peterle, ki je sicer v prvem krogu s 30-odstotno podporo tudi zmagal. Proti njemu pa so se borili Danilo Türk, Mitja Gaspari in Zmago Jelinčič,” je v oddaji Ura moči, dejal Peter Gregorčič.

(video: Planet TV)

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar