Nacionalna televizija ponovno delala reklamo partizanom in komunizmu

zajem slike, RTV

Spolitizirana nacionalna televizija, ki je pod pretvezo po ukinjanju programov, prišla do novih Golobovih milijonov je ponovno razburila javnost z včerajšnjim partizanskim prispevkom.

Za osrednji dnevnik nacionalne TV je obletnica zasedanja AVNOJ-a, v mestu Jajce v Bosni, tako pomemben dogodek iz mračnjaških časov zgodovine, da so, ne le pripravili kratek povzetek, ampak temu posvetili kar cel prispevek v Tedniku. 

Spomin na Jugoslavijo je za nekatere še vedno živ. Predvsem v negativnem smislu, ko je bila prepovedana demokracija, ko nisi smel na glas govoriti proti oblasti, ko so prepovedali vse verske praznike in preimenovali celo kraje. Spomnimo se zloglasne UDBE, ki je ovajala ljudi, ki so bili drugače misleči, jih mučila, ubijala in podobno. Najbolj pa  oči bodejo, nikoli obsojeni  izvensodni poboji, katere so izvedli ravno taki, ki so se  29. novembra leta 1943, odpravili na  2. zasedanje AVNOJ-a v Jajce, na katerem je bila ustanovljena nova jugoslovanska država “enakopravnih” narodov.

Očitno je ta dogodek, ki je sicer del zgodovine, a pusti pri Slovencih žalosten pečat, tako pomemben, da ga je nacionalna televizija uvrstila v svoj program. Kar je neverjetna sramota za nacionalno televizijo, katero smo prisiljeni plačevati vsi.

Povezane objave

Tako približno potekala “depolitizacija” in “osvoboditev” naše RTV? (video)

Tako je Žan Mahnič zaprl usta Leni Grgurevič (video)

Bizarno! POP TV z novo igrano serijo raje reklamira hrvaško kot slovensko primorje

4 komentarji

MOPSEN 28. 11. 2023 - 2:11
V glavnem....LJUBLJANSKA GOLAZEN....marš ven iz Slovenije!
Vipavec 28. 11. 2023 - 2:41
Ne samo Ljubljanska golazen tudi Goriška je del tega
Dieta 28. 11. 2023 - 3:23
Samo globoki verniki kritizirajo prispevek RTV. Je mišljen kot zanimivost o dogajanju v bivši yugi, je pa tudi nevaren, ker si bodo v SDS rezali žile na rokah....
Dado 30. 11. 2023 - 17:23
Bom malo spremenil zapis in dobimo drugo, mslo msnj davno situacijo. "Spomin na Slovenijo pod vodstvom Janeza Janše je za mnoge še vedno živ. Predvsem v negativnem smislu, ko je bila prepovedana demokracija, ko nisi smel na glas govoriti proti oblasti in zunaj jesti bureka, se voziti v drugo občini in si moral boti doma ob 21ih..." Zasedanje AVNOJ-a v Jajcu je pa del naše zgodovine, pa če vam paše ali ne...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več