Načrtujete potovanje? Preverite napovedane prometne zastoje in delovne cone na slovenskih avtocestah!

Pred poletno sezono so se že začeli pojavljati zastoji na slovenskih avtocestah, kljub temu da se poletje še ni v celoti pričelo. Prejšnji vikend smo že doživeli več zastojev, in enak scenarij se napoveduje tudi za prihajajoči konec tedna. Glavni razlog za povečan promet je binkoštni praznik, ki bo 28. maja, ter počitnice v Avstriji med 26. in 29. majem. Portal promet.si napoveduje izjemno visoko gostoto prometa tako iz Avstrije proti Hrvaški kot tudi v nasprotni smeri. Pričakujemo tudi polno zasedena počivališča.

Delovne cone: Poleg povečanega prometa so napovedane tudi delovne cone na nekaterih odsekih avtocest. Eden od teh odsekov je predor Karavanke na gorenjski avtocesti, kjer bo promet zaradi skeniranja potekal izmenično, znova v noči na nedeljo, med 20. in 5. uro. V Ljubljani, na Dunajski cesti, na območju nadvoza čez hitro cesto, bo možno iz vseh smeri izvajati samo desno zavijanje.

A1, štajerska avtocesta:

  • V soboto, 27. maja, med 7. in 15. uro, bo izmenično zaprt vozni in prehitevalni pas na odseku Slovenske Konjice-Dramlje (pred predorom Pletovarje) proti Mariboru. Zapora bo vzpostavljena zaradi postavitve JVO pred ADR-portalom.
  • Od sobote, od polnoči, predvidoma do nedelje, do 20. ure, bo zaprt vozni pas na odseku Fram-Slovenska Bistrica proti Ljubljani.
  • V nedeljo, 28. maja, med 6. in 20. uro, bo zaprt uvoz Slovenske Konjice proti Ljubljani. Obvoz bo urejen prek priključka Slovenska Bistrica jug ali po stari cesti Slovenske Konjice-Celje.

Če načrtujete potovanje v bližnji prihodnosti, bodite pozorni na napovedane prometne zastoje in delovne cone na slovenskih avtocestah. Predviden povečan promet zaradi binkoštnega praznika in počitnic v Avstriji lahko povzroči gnečo na cestah. Prav tako se izogibajte načrtovanim delovnim conam, ki lahko povzroč

Povezane objave

Jaša Jenull je spet packal po Ljubljani. Tokrat pred ministrstvom za zdravje

Kot v komunizmu! AKOS zaradi sovraštva zahteva odstranitev te oddaje!

Fijavževa sploh ni dobila zadostne podpore na RTV? Vse njene odločitve so nezakonite?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več