Nad “goljufivo” humanitarko Natašo Švikart rubežniki?

Nataša Švikart, slika: Nova24.TV

Pred časom smo poročali o nejasnostih pri zbiranja denarja za Gala Štefliča iz Zgornjega Dupleka, ki potrebuje operacijo v ZDA!

Nataša Švikart, predsednica Humanitarnega društva Maus, je nekaj dni po objavi članka priznala, da je z računa vzela 30 tisočakov. Razlog naj bi bil, ker je želela rešiti svoj stanovanjski problem. Galovi mami Nataši Vrbnjak naj bi dala podpisano izjavo, v kateri piše, da bo denar v najkrajšem možnem času vrnila.

Klic kljub prekinitvi stikov

A očitno zapletom še ni videti konca. Kot poroča portal Maribor24, naj bi poklicala Vrbnjakova in tokrat zgroženo dejala, da čeprav je prekinila vse stike s Švikartovo, je ta njenega moža vseeno poklicala. V telefonskem pogovoru naj bi mu dejala, da od nje naj ne pričakujejo več denarja, saj so jo obiskali rubeži in ji zaplenili hišo. »Blokiran naj bi imela tudi transakcijski račun, zato lahko pozabimo na denarno donacijo s strani njenega društva. Poleg tega pa me bo, je še zatrdila možu, kazensko ovadila zaradi krive obtožbe,« je pojasnila Vrbnjakova.

»Govorila nisva o konkretnih zadevah«

Švikartova je dejala, da je res govorila z njenim možem, a v glavnem zato, ker jo je zanimalo, če že imajo novo društvo, ki bi jim pomagalo. Trdi da se ni pogovarjala o nobeni konkretni zadevi. Trdi, da je Galova mamica v začetku meseca od nje tudi zahtevala, da zadrži denar, saj ga bodo prenakazali na račun drugega humanitarnega društva. »Nekaj dni kasneje me je še ovadila, ker naj ne bi vedela, kot je zapisano v obtožnici, kaj se dogaja z denarjem. Sprenevedala se je še za denar, ki ga zbirajo preko Telekoma in po mojih informacijah naj bi ga tudi tam dala zadržati. Prav zato je po mojem mnenju podala krive ovadbe v obtožnici, saj je navedla, da ji denarja ne želim izročiti, kljub temu, da je dobro vedela, kako je z njim,« je Švikartova povedala za Maribor24.

Zgodbe o Galu ne želi biti konec. Upajmo vseeno na ugoden razplet.

SIFA

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?