ŠOK! Mariborčanu v Bohinju zaračunali za pivo več, kot domačinu! Gre za diskriminacijo?

Na facebook profilu se je tako glasila zgodba: Z družino gremo na kosilo v eno izmed restavracij v Bohinjsko bistrico. Mi plačamo pivo 2,70€, pri sosednji mizi pa “domačin” 2,20€. Hrvati vsaj tujcem zaračunavajo višje cene, mi smo pa še do svojih požrešni! Slovenec Slovencu tujec!!!

Res zanimivo. Natakar naj bi mariborčanu pojasnil, da nižja cena velja za domačine. Kot poročajo Slovenske novice v lokalu res ponujajo kavo, pivo in točeno vino s popustom, kar je, tako trdijo, tudi javno objavljeno na ceniku. Ampak, ali je tako delovanje zakonito?

Po določilih Zakona o varstvu pred diskriminacijo diskriminacija pomeni vsako neupravičeno dejansko ali pravno neenako obravnavanje, razlikovanje, izključevanje ali omejevanje zaradi osebnih okoliščin, ki ima za cilj ali posledico oviranje, zmanjšanje ali izničevanje enakopravnega priznavanja, uživanja ali uresničevanja človekovih pravi in temeljnih svoboščin, drugih pravic, pravnih interesov in ugodnosti. Diskriminacija zaradi katere koli osebne okoliščine je prepovedana.

Toliko o tem! Bo res Slovenec, Slovencu tujec?

MG

Povezane objave

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?