Najdete razlike med Tanjo Fajon in Ljudmilo Novak?

slika: Časnik

Nova Slovenija očitno ni imela srečna roke pri izbiri evropskih poslancev in poslank. V Bruselj je poslala krščansko borko evropske ljudske stranke, Ljudmilo Novak, ki pa se vse bolj nagiba levo.

Ljudmila Novak, nagnjena na levo?

Medtem ko NSi v trenutni vladi s svojimi tremi mladimi, izjemno storilnimi ministri blesti, Ljudmila Novak po mnenju mnogih v neroden položaj spravlja svojo lastno stranko. Dobro je znano njeno nasprotovanje tvitanju Janeza Janše v stulu Tanje Fajon. Zdaj je večini desnega volilnega telesa zavrela kri, ker je edina od slovenskih predstavnikov v Evropski Ljudski Stranki glasovala za spremembe, ki so botrovale odhodu Fidesz-a.

Preberite tudi: Kolumna  Pavle Rupar: “Ljudmilo Novak je popadel in obsedel notranji zli duh”

Z ozirom na njeno koketiranje z pozicijo KUL-a, kupovanje pozornosti v osrednjih, seveda levičarskih medijih, bi lahko rekli, da se nekaj pripravlja. Bi želela nadomestiti Pahorja? Če je to res, se postavlja vprašanje, ali je premislila, koliko desnih volivcev bo na nekaj pridobljenih levih odgnala. Če se prodaja levici, najbolj verjetno SD, se poraja vprašanje, zakaj bi si volivci SD – dovolimo si špekulirati – večinsko brezbožni in vsaj nekrščanski, če ne že protikrščanski, želeli njo v svojih vrstah. Ni več rosno mlada, govori isto kot Tanja Fajon, s to razliko, da Tanja (zaenkrat) še ne hodi v cerkev.

Zamislite si samo Ljudmilino kandidaturo za predsednico.

PM

 

 

 

 

 

 

Povezane objave

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?

Nekdanji poslanec Franci Kek, dobil globo 250 evrov!

2 komentarja

Viktor Hribar 4. 03. 2021 - 18:24
Razlika je velika. Ena škili v levo, druga v desno, obe pa sta ful kul nagnjeni v levo! Ena je zlobna druga pa zlovoljna, obe sta pa v srcu in duši črni in zapisani hudiču. Ena potaplja lastno stranko druga pa potaplja lastno stranko (aja to ni razlika). Ena laže, druga govori neumnosti ko odpre usta. To vlogo si teku dneva večkrat izmenjujeta. Ena v Bruslju blati Slovenijo, druga jo sramoti. Ena misli da je v Sloveniji priljubljena, druga bi rada bila priljubljena. Ena -pri njej mi gre na bruhanje, druga -pri njej mi gre na kozlanje. Toliko za pokušino. Bralec teh vrstic naj pa sam posadi ime za Eno in za Drugo, je popolnoma nepomembno in ne menja zapisanega.
Franc Mihič 4. 03. 2021 - 18:31
Ja, seveda vidim velike razlike med Tanjo Fajon in Ljudmilo Novak. Mar ni že čas, da za predsednika države zopet kandidira nekdo, ki ne zagovarja revolucije in ne slavi propadlega režima SFRJ. Ljudmila Novak zagotovo to ne počne! Ga. Novak je po poklicu pedagoginja in je ženska, ki pri hiši pregovorno podpira "kar tri vogale". Tako v "naši visoki kulturi» moški "iskreno« pohvalijo žene in dekleta, ki jih svet ne pozna! Slovenija je demokratična država bolj na papirju, saj so volivci, ves čas obstoja RS, izvolili za predsednika države bivše komuniste. Na prvih volitvah je zmagal predsednik slovenskih komunistov, Milan Kučan, ne dr. Jože Pučnik, kandidat DEMOSA, ki je bil žrtev komunistov, ko se je moral zateči v tujino in se je vrnil v domovino, da ji pomaga postaviti demokracijo. Slovenci smo ga zavrnili in je, kot Primož Trubar, umrl v tujini. Nasledniki komunistov, ki so polnopravni člani demokratične države RS, sedaj ko imamo vsi pravico do svobode govora, jim demokracija prav pride, da lahko javno slavijo revolucijo in njeno ekonomijo, kl je propadla, država SFRJ pa razpadla. Kdor še sedaj ne zna ali ne zmore ločiti zagovornikov revolucije in enopartijske oblasti, ki jih sedaj pod rdečo zastavo vodi Tanja Fajon, od tistih Slovencev, ki so se upali spremeniti stari režim in so vodili proces osamosvajanja in demokratizacije Slovenije, kamor gotovo spada tudi tudi Ljudmila Novak, tak ne razume demokracije. Partija je proglasila kapitaliste za najhujše sovražnike slovenskega delovnega ljudstva. Kdor je sovražen do kapitala, ni zrel za demokracijo! Kdor ne vidi ali noče videti, da so dežele, ki imajo demokracijo, vsi prebivalci pa pravico do javnega izražanja, imajo bogatejše, varnejše in lepše svobodno življenje. Levica pa še svari Slovence pred izkoriščevalci, kapitalisti, čeprav Sloveniji primanjkuje kapitala. Sloveniji, tudi desnici primanjkuje mladih, razgledanih in za demokracijo predanih domoljubov, ki so pripravljeni delovati v politiki za javno skupno dobro, sicer demokracija ne deluje, njen konec pa je vedno boleč za narod. Kdor vseh teh razlik ne vidi, ne vidi tudi razlik med Tanjo Fajon in Ljudmilo Novak, ne razume demokracije.
Dodaj komentar