Svetlana Makarović, Možino primerjala s svinjo?

slika: Demokracija.si

Nekdaj priljubljena mladinska pisateljica, danes pa le še partizanka v zadnjih izdihljajih Svetlana Makarović, je užalila Možino in ga primerjala s svinjo.

Svetlana Makarovič, Jožeta Možino primerjala s svinjo?

Svetlana Makarović, je tista penzionistka s privilegiji, ki na stara leta svoje flustracije poteši z rdečo zvezdo in se pojavi na že zdavnaj zamrlih levičarskih srečanjih Jenulla in njegove leve bande. Nekoč mladinska pisateljica za otroke, danes pa vse prej kot to, rada žali ljudi, pred svojim pragom pa nikoli ne pomete.

In kot bi bili leta 1945 in bi Svetlana prišla iz gozda, ter pesnila pravljice o partizanih, ji je sedaj uspelo napisati žaljivo pesem, s katero misli, da bo zaslovela. No skrajno levičarsko-nedostojni Reporter, je pograbil njeno žaljivo pesem in jo objavil, kot nekaj povsem normalnega. Ko bil vsaj portal povsem normalen?

To pesmico je zapisala Svetlana Makarović v posmeh Jožetu Možini: “Kdo poklicni je lažnivec, kdo potvarja zgodovino, kdo ponižni hlapec vlade? O poznamo ga Možino. To zmene nikoli sito, našla svinja je korito, žre se pase in kozla itak drugega ne zna. Izkozlal je Pričevalce, stopil je med izdajalce, koncentracija sovraštva, kombinacija laži in poceni nastopaštva. Obrekljivec brez časti pljuval bi po partizanstvu, v rit je zlezel domobranstvu, rdeče zvezde se boji. Partizanstvo je vrednota, domobranstvo pa sramota. Dražgoše okrvavljene, kraj so častnega spomina. Smrt fašizmu, smrt janšizmu, jezik za zobe Možina,” je zapisala Svetlana.

Smo pa za Svetlano pripravili pesem tudi v našem uredništvu: “Oj Svetlana ostarela, tvoja zgodba je že zastarela, zvezda zdavnaj je odveč, le še pekel čaka te boleč,  Partizanov pa že dolgo ni, dva metra so pod zemljo vsi. Črnolasko čakajo močno, da stare pesmice jim pela bo!

Related posts

Kangler nad vlado! Kdaj bodo kmetje dobili izplačila podpore za leto 2023!

Pomagajmo štirim otrokom ubite matere. Oče je zaradi suma umora v priporu.

Kdo finančno (še) vzdržuje stranko SD, da ta ne potone?