Neumnostim Jonasa v parlamentu ni videti konca? Podvojil bi naročnino na RTV!

DZ je danes izredno sejo, ki bo potekala ves teden, začel z obravnavo predloga SDS za razpis posvetovalnega referenduma o predlaganih spremembah zakona o RTVS, ki so jih vložili v SDS.

Predstavnica predlagateljev predloga za referendum Alenka Jeraj iz SDS je dejala, da nacionalna televizija v zadnjih letih izgublja gledalce. Gledalci in poslušalci naj se sami odločijo, ali želijo plačevati RTV-prispevek in v kakšni višini, je pozvala. Prispevek v Sloveniji je v primerjavi z nekaterimi drugimi evropskimi državami višji, učinkovitost javnega zavoda pa manjša, meni. Vprašanje na posvetovalnem referendumu bi se glasilo: “Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje prispevka RTV?”

Bistroumen pri svoji izjavi v parlamentu, pa je bil tudi novopečeni poslanec stranke SD, Jonas Žnidaršič, ki se je očitno zelo potrudil zgodaj vstati, da je lahko prišel na sejo. Njegov bistroumni nagovor je izgledal tako:  “Odvzeti prispevek nacionalni televiziji, odvzeti polovico kruha? Ne! Nacionalni televiziji bi morali podvojiti RTV-prispevek in jo s tem razrešiti bremena komercializacije. 

Očitno bi novopečeni poslanec Jonas Žnidaršič rad ljudem naredil še dodatne stroške za plačevanje RTV prispevka. Nekateri ljudje, ki že sedaj težko živijo in se preživljajo iz meseca v mesec, komaj zmorejo plačevati še teh 12 evrov prisilne naročnine. Ob draginji, ki nas dnevno spremlja, je tak predlog v bistvo žaljiv do ljudi! 

 

 

Kakšno pa je vaše mnenje?

https://twitter.com/e_maribor/status/1541388487143956480

Povezane objave

Panika sredi Ljubljane. Veter ruval drevesa. V Kranju odnesel streho #video

Eugenija Carl z RTV, naj bi bila v disciplinskem postopku!

Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

2 komentarja

Aljosa Fux 27. 06. 2022 - 8:11
Če ne bo reklam med prenosom TDF, sem takoj za dvojno vsoto prispevka.
boter 27. 06. 2022 - 8:19
Ostareli pizdun, bi nam na pleča obesil še višji prispevek.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več