Nina Krajnik napovedala kandidaturo za predsednico države

“Na jesenskih predsedniških volitvah bom kandidirala za predsednico republike,” je danes v Slovenski Matici tudi uradno napovedala psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik.

Nina Krajnik, je rojena 9. junija 1985,  je ustanoviteljica in predsednica SDLP. Glavna in odgovorna urednica revije Objekt želje in knjižne zbirke Juno. Predavateljica in vodja letnih seminarjev Društva. Študirala je na oddelku za lacanovsko psihoanalizo na Univerzi Pariz VIII – Vincennes-Saint Denis. Med 2010 in 2016 je opravljala supervizirano psihoanalitično prakso v psihiatričnih bolnišnicah Sainte Anne, Aubervillers (oddelek za otroško in mladostniško psihiatrijo), Ville-Évrard, Les Murets in v klinični enoti Jacquesa Lacana zdravstvenega centra Sud Francilien Evry v Yerresu v Franciji. 

Nina Krajnik je ob najavi kandidature za predsednico republike predstavila tudi skupino podpornikov. To so: pravnik Peter Jambrek, sodnik in profesor Tone Jerovšek, smučarski skakalec Lovro Kos, astronom in fizik Bojan KambičNataša Elvira Jelenc iz Društva onkoloških bolnikov, pisateljica Gabriela Babnik Outtara, podjetnik in glasbenik Pavle Okorn in akademski slikar Matej Metlikovič.

“Vemo, da živimo v nekem svetu slovenske družbe, ki je pogosto grob, nepravičen. Veliko se govori o pravni državi, o človekovih pravicah in velikokrat jih teptajo tisti, ki jih govorijo v njihovem imenu,” je povedala Krajnikova, kar vidi bolj kot družbeni problem, in izpostavila etiketiranje ljudi.

Nina Krajnik ni članica nobene stranke in se bo za mesto predsednice države potegovala s podpisi volivk in volivcev. Bo pa, kot je dejala, “vesela, če se bo katera od strank identificirala z mojimi idejami oziroma jih prepoznala kot svoje”.

(posnetek Youtube – STA)

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar

3 komentarji

Nata 27. 06. 2022 - 7:56
+ + + + + + " vesela, če se bo katera od strank identificirala z mojimi idejami oziroma jih prepoznala kot svoje”. Ja to bi bilo idealno ko bi Slovenci končno skupaj stopili. Se odločili za enega kandidata , ali kandidatko. In za njim stali pokončno, vztrajno.Kajti za tak korak je potrebno veliko poguma. Slovenceljnom se dati v zobe?? Groza!! Meni je tudi g. Kovšca všeč. Mislim, da bi bil dober predsednik. Vendar se bom priključila in podprla tistega, ki bo imel več možnosti za zmago. Zato potrebujemo vse desne stranke. Da se prilagodijo programu enega od teh dveh kandidatov. Ko gremo muziki na oder, pravimo. . . . . . »in bocca al lupo«, !!!
marker 27. 06. 2022 - 10:16
Ta kandidatka ne more zmagati na volitvah. Vsak, ki ni za levico je avtomatično označen za desničarja. S tem se bo takoj začel splošni levi medijski pogrom nad to kandidatko. Levica dobro deluje takrat, ko ima notranjega ali zunanjega sovražnika. To je zanjo hrana. Boljše bi bilo, da z desne ne bi bilo nobenega kandidata. S tem bi postale volitve nezanimive za leve medije.
marker 28. 06. 2022 - 3:42
Kot sem napovedal. Politični levi analitik Alem Maksuti jo je danes že označil za skrajno desničarko.
Dodaj komentar