NEURADNO! Ponovno preko 360 okuženih! Drvimo v epidemijo!

slika: twitter

Prihajamo v rdečo cono. V čas, ko nam bo ko bodo bolnišnice polne, ko nam bo primanjkovalo bolniških postelj, ko se nem lahko sesuje zdravstveni sistem.

Ponovno številke preko 360

To ni strašenje. To so dejstva. Dejstva, ki se jih mora zavedati vsak posameznik. Virus nam v državo ni prinesel Janez Janša, virus je med nami in s tem bomo morali še nekaj časa živeti. Še dolgo bomo morali uporabljati masko. Vzdrževati higieno rok, varnostno razdaljo. Manj se bomo morali udeleževati zabav, srečanj ipd. To je realnost Evrope.

Ob takem tempu okuženosti bomo čez vikend pri incedenci 140, 150. Kar pomeni, da bo vsak od nas verjetno že poznal enega do enega in pol, ki je okužen. Ko dobite to osebno izkušnjo, to veliko prispeva k streznitvi. Nadejamo se, da bomo s temi, po nekaterih kriterijih minimalističnimi ukrepi, vendarle začeli zniževati število okuženih in da bo število ostalo pod nadzorom,” je dejal vladni govorec Jelko Kacin.

Seja sveta za nacionalno varnost

Glede na rekordne številke odkritih okužb z novim koronavirusom je premier Janez Janša napovedal sejo Sveta za nacionalno varnost, ki bo ob 15. uri. Na njej bodo namreč razpravljali o razmerah, v katerih je Slovenija zaradi širjenja novega koronavirusa.


Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?