Neverjetno! Po treh letih, še vedno ni znano, kdo je napadel mariborsko sodnico

Tri leta po brutalnem napadu na mariborsko sodnico Danielo Ružič, slovenjgraško sodišče šokiralo z izjavo, da ni dokazov, da bi jo pretepel nekdanji partner.

Ni dokazov da je mariborsko sodnico pretepel bivši partner?

Slovenjgraško okrožno sodišče je ustavilo kazenski pregon zoper Andreja Horvata, nekdanjega partnerja mariborske sodnice Daniele Ružič, ki so jo brutalno napadli junija 2019. Tožilstvo po mnenju sodišča ni imelo dovolj dokazov, da je storil očitano kaznivo dejanje, poskus umora. Sklep sodišča je pravnomočen, piše Večer.

Napad na sodnico se je zgodil pred njenim domom v Pekrah pri Mariboru. Po napadu je na pomoč poklicala partnerja Horvata, s katerim sta se sicer razhajala, saj napadalca ni videla. Ta je prišel iz hiše in poklical reševalce, ki so hudo poškodovano sodnico odpeljali v bolnišnico.

Preiskava je trajala dobro leto in pol, Horvat se v njej ni zagovarjal. Obtožnico zoper njega je zaradi poskusa umora 16. oktobra lani vložila tožilka Mateja Artenjak, 20. decembra lani je obdolženi vložil ugovor. Izvensodni senat slovenjgraškega okrožnega sodišča je 3. februarja odločil, da se obtožba zaradi poskusa umora ne dopusti in da se kazenski postopek zoper Horvata ustavi, navaja časnik.

Senat je po pisanju Večera menil, da ni dovolj dokazov, da bi bil obdolženec utemeljeno osumljen dejanja, ki ga je bremenilo v obtožnici. Na ta sklep sta se pritožila tako mariborsko tožilstvo kot Daniela Ružič, a s pritožbo nista bila uspešna. Mariborski višji sodniki so 19. aprila pritožbi zavrnili kot neutemeljeni.

Tako pri nas delata policija in tožilstvo. Očitno ne bomo nikoli vedeli, kdo je poškodoval nesrečno mariborsko sodnico.

 

Povezane objave

Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

Se je Kosova za naš portal lagala? Tako naj bi Marta Kos sodelovala z UDBO?

Kako naj bi se Musarjeva z zvijačo izognila plačilu prispevkov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več