Neznanci napadli hišo domoljuba in pobudnika vaških straž Blaža Zidarja ter njegove družine!

Neznanci napadli hišo domoljuba Blaža Zidarja, pri čemer so razbili okno. “To je hujskanje k nestrpnosti proti meni, proti vaški straži in proti vsem, ki se borimo za varnost države. Pol ure po objavi prispevka so nam na hiši razbili okno!” je dejal za Nova24TV.

 

 

So hišo domoljuba Blaža Zidarja napadli zaradi včerajšnjega prispevka v Tedniku, ko je voditeljica Jelena Aščič dejala: Ta mesec je prah dvigovala samooklicana vaška straža v Radovici pri Metliki, ki naj bi slovensko mejo varovala pred migranti. A dejstva so taka: vodja vaške straže še nikoli ni srečal migranta, njegovo skupino pa sestavljajo njegovi družinski člani, tudi mladoletni otroci. Kljub temu nekateri opozarjajo, da bi morala država ostreje ukrepati. Vaška straža je bila sicer ustvarjena, ker naj država nebi bila sposobna zagotoviti varnosti in preprečiti nezakonitih prehodov meje. A v Tedniku, kot kaže prispevek naj bi se odločili dokazati nasprotno in tako naj bi  zbrali le skupino domačinov, ki vaški straži odločno nasprotujejo.

vir: nova24TV

Za odgovor od dogodku smo prosili tudi Blaža Zidarja. Takoj, ko ga dobimo, bomo njegovo izjavo tudi posredovali.  Se pa sprašujemo, ali je ob vseh teh problemih z migranti res potrebno prilivati olje na ogenj?

M.G.

 

Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.