Nogometaši Maribora preskočili prvo evropsko oviro!

Vijoličasti so zmagali še na težkem gostovanju v Erevanu pri FC Urartu (0:1).

Nogometaši Maribora so v Armeniji branili prednost iz Ljudskega vrta, kjer so zmagali z 1:0. Tudi tekma v Erevanu se je končala s tem izidom, edini gol na tekmi je v 85. minuti dosegel Danijel Šturm, v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo Mariborčani potujejo na Švedsko. Piše portal Maribor24.

Začetek tekme je bil dokaj živčen in izenačen, Urartu je začel s pritiskom in po desni iskal priložnost, da bi izničil začetno prednost. Antwi je imel v 10. minuti prvi priložnost, ampak je bil njegov strel nenatančen. Nato je bila igra izrazito previdna, predvsem med obema kazenskima prostoroma. Ampak naslednjo veliko priložnost je imel Iwu, ko je Jan Repas nespametno izgubil žogo, Urartu je dobil napad, Iwo je pomeril in Ažbeta Juga je z dotikom rešila vratnica.

Maribor je skušal začeti podjetno in suvereno v nadaljevanju, toda še naprej je bila igra negotova. Zlasti na sredini, kjer je Alvir pokazal še največ sigurnosti in podjetnosti. V 53. minuti je domačin zastal dih, ko je prodiral Vipotnik in je bil zaustavljen šele z izbijanjem.

 Maribor kar dve priložnosti v 82. minuti, eno za drugo, ko je najprej v odprti priložnosti pomeril Danijel Šturm, a je bil strel ubranjen, odbitek pa je Jan Repas nabil v vratarja. Ampak zato je Šturm zabil svoj prvenec v 85. minuti, ko je pobegnil po desni. Prešprintal je mimo branilca Tena, resda nato zadel vratarja, ampak odbitek gladko pospravil v gol!

Urartu – Maribor 0:1 (0:0)

uredništvo

Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca