Novo širjenje nestrpnosti? Janši, Ruparju, Hojsu in Grimsu grozijo s smrtjo!

Sovražnost oziroma bolj grožnje s smrtjo, se po družbenih omrežjih še vedno vrstijo. Po twitterju namreč kroži grozeči posnetek štirih metkov, ki imajo svoj cilj.

Na družbenih omrežjih kroži video posnetek in govor v hrvaškem jeziku, kjer so ne sliki štirje naboji. Vsak od teh nabojev pa ima svoje ime. Kot je razbrat iz priloženega videa, so ti naboji namenjeni glavnim akterjem političnega življenja opozicije, kjer se je po novem znašel tudi prvi človek uporov upokojencev Pavle Rupar, pa Janez Janša, Branko Grims in Aleš Hojs.

 

“Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti, ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev”, jasno navaja 135. člen Kazenskega zakonika. V omenjenem primeru gre za očitno grožnjo s smrtjo”. Bo policija ukrepala?

Tako pa izgleda grozeči-se posnetek v hrvaškem jeziku (vir: twitter):

Pa da vidimo sedaj vrlo Niko Kovač, kako bo ukrepala?

 

Povezane objave

Občinski svetniki opozicije, občine Hoče-Slivnica na novinarski konferenci, proti podražitvam

So si na RTV, incident med shodom upokojencev, preprosto izmislili?

Bogati ljubimci Golobove ljubice in ena najdražjih manikur na svetu?

1 komentar

Gorvel 19. 03. 2023 - 15:22
Dokler se ne bo taubeka spravilo tja kjer mu je mesto (v zaporu seveda) ne bo mira. Sedaj vedno bolj delujemo kot mafijska država. Zadnji čas, da se temeljito ukrepa.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več