Novoletni zabavljači iz Beograda Sloveniji prinesli še več okužb.

Tisti, ki niso mogli zdržati brez silvestrske zabave, so se odšli zabavat v Beograd, kjer očitno ne poznajo omejitev zoper koronavirus in kjer se očitno lahko neomejeno širi.

Od silvestrovanje so očitno Slovenci od Srbov dobili poleg južnjaške zabave še dodatek, koronavirus. Ta se tako po Sloveniji širi z neverjetno naglico. Še posebej različica imenovana omikron. Kot piše Siol.net, je med skoraj 900 udeleženci organiziranega potovanja s silvestrovanjem v Beogradu, epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) do vključno četrtka zvečer potrdila 200 okužb z novim koronavirusom. Številka 200 sicer ni velika, a precej hitro je širjenje med ljudi. A to so številke organiziranega potovanja podjetja Colegium Mondial Travel, kjer so  med 559 udeleženci doslej potrdili 152 okužb, v drugi skupini s 337 udeleženci pa 48 okužb. Koliko pa je bilo privatnih odhodov na takšne in drugačne razvratne zabave v tujino, brez zaščite, pa si niti predstavljati ne moremo.

V petek je bilo opravljenih kar 11.223 PCR-testov, s katerimi so pristojni potrdili 4469 primerov okužbe z novim koronavirusom. Število aktivnih primerov okužbe hitro narašča in znaša že 32.026, kar je 3419 več kot dan prej. Umrlo je še šest bolnikov.

Med mesti, kjer se okužbe kar ne nehajo širiti je rekorder še vedno  Ljubljana s kar 758 dnevnimi okužbami.

Delež pozitivnih izvidov testov je skoraj 40-odstoten. To je sicer že tretjič ta teden, da je bilo potrjenih več kot 4000 primerov okužbe. V prejšnjih valovih virusa se je to zgodilo le trikrat, in sicer novembra lani.

Preverite okužbe za vašo občino:

Povezane objave

Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

Blamaža na RTV Slovenija. Poglejte si, kaj si je dovolil voditelj!

Kako naj bi se Musarjeva z zvijačo izognila plačilu prispevkov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več