Objavljamo laži in resnice Zvezdana Martiča z današnje tiskovne konference na RTV

Zvezdan Martič, slika: Nova24TV

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Veliki boss na RTV Zvezdan Martić, se je danes ob vseh čistkah na TV Slovenija vendarle oglasil. A je bolje, da se nebi. Kot trdi nekdanji generalni direktor RTV Andrej Grah Whatmough, je tiskovna konferenca postregla z številnimi lažmi.

Neverjetno hude obtožbe je na današnji tiskovni konferenci proti nekdanjemu vodstvu na RTV navrgel predsednik uprave RTV  Zvezdan Martič. Glede na to, da levi mediji, kot papige ponavljajo besede, ki jih je izrekel Martić, se je oglasilo tudi prejšnje vodstvo RTV Slovenija in Martića obtožilo laži. 

Nekdanji generalni direktor RTV Andrej Grah Whatmough, se je tako z več obvestili na omrežju X odzval na nekatere navedbe predsednik uprave RTV  Zvezdana Martiča. “Na današnji tiskovni konferenci RTV je predsednik Uprave Zvezdan Martić izrekel številne neresnice in netočnosti glede RTV Slovenija, je zapisal Grah Whatmough. Tako objavljamo nekaj laži in resnic, po zapisih nekdanjega generalnega direktorja:

Laž Zvezdana Martiča: “Po prevzemu funkcije sem ugotovil, da ta hiša že nekaj mesecev najema kredite za izplačilo plač.” Resnica: “V času mojega mandata smo pri zakladnici julija 2023 najeli 1,3 milijona evra za regres. Znesek je bil vrnjen v roku nekaj dni. To je bila stalna praksa tudi prej.”

Laž Zvezdana Martiča: “Pričakalo nas je na stotine neplačanih računov in nepodpisanih pogodb. Prejšnje vodstvo je zadnjih mesecev zadrževalo dokumente”. Resnica: “RTV je v času mojega mandata redno plačevala svoje obveznosti. Nobenih neplačanih računov ni bilo.”

Laž Zvezdana Martiča “Primopredaje ni bilo.” Resnica: “V času razrešitve sem bil bolniško odsoten, a sem kljub temu sodelavcem naročil, da pripravijo pisno primopredajo. Dokument je vodila sekretarka generalnega direktorja. Spodaj je kazalo osnutka dokumenta z dne 27. julija 2023!”

Laž Zvezdana Martiča: “V pisarno smo morali komisijsko vdreti.” Resnica: Pisarno sem zadnjič uporabljal 5. junija 2023. Ključ do pisarne je imela sekretarka generalnega direktorja, prav tako pa je bil ključ pisarne deponiran pri vratarju. Razloga, da bi komisijsko vdrli v pisarno, ni bilo.

Pa še ena laž Zvezdana Martiča in Polone Fijavž. Danes na tiskovni konferenci nove uprave RTV sta oba, tako Zvezdan Martič, kot Polona Fijavž, brez sramu pripovedovala novinarjem, kako je Fijavževa na glasovanju prejela 98-odstotno podporo uredništva. A za Fijavževo je glasovalo samo 59 od 143 upravičencev. Še več, po mnenju sindikata delavcev radiofuzije RTV (SDRS), Polona Fijavž ni prejela potrebne večinske podpore uredništva, kakor to določa Zakon o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1, 21.b člen, 3. odst.).

Resnica Zvezdana Martiča: “Moje ime je Zvezdan Martič!”

Kakšen je že tisti pregovor? Laž je nesmrtna duša komunizma?

vir: Andrej Grah Whatmough[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

2 komentarja

Ariel 2. 10. 2023 - 10:22
My moon alias Zvjezdan martić.
Darinka 2. 10. 2023 - 10:20
Martiću ne verjamem.
Dodaj komentar