Saj ni res, pa je! Nevladniki iz Pravne mreže, obtožili policijo, da spodbuja sovraštvo do migrantov?

Ilegalni migranti, slika je simbolna

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Saj ni res pa je. Spletna stran Pravne mreže, se bere kot neka znanstvena fantastika, v kateri imajo prav le oni in nihče drug. Še več, celo policijo so obtožili da spodbujala in razpihovala sovraštvo, nasilje ali nestrpnost proti prosilcem za azil, oziroma migrantov?

Naj nevladnike Pravne mreže, ki se preko raznih nevladnih društev napajajo iz davkoplačevalskega denarja podučimo kdo so migranti. Migranti so torej ljudje, ki k nam prihajajo iz tako imenovanih tretjih držav. V državo vstopajo ILEGALNO, po navadi BREZ dokumentov in prihajajo iz držav kjer NE divja vojna. Kot so napisali na strani združenih narodov: “Migranti so tisti, ki se selijo predvsem zato, da bi z iskanjem dela v tako imenovanih tretjih državah izboljšali svoj standard, ne pa zaradi neposredne nevarnosti preganjanja ali smrti. Za razliko od beguncev, ki se ne morejo varno vrniti domov, se migranti ne srečujejo s takšno oviro.” Vseeno pa v našo državo vstopajo predvsem ilegalno. In edina beseda, ki jo ob prihodu znajo povedati v Sloveniji je AZIL?

Pravna mreža za varstvo demokracije je sicer iniciativa, v katero so se povezali nevladne organizacije Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja (PIC), Amnesty International Slovenija (AI), Danes je nov dan (DJND) in Zavod za kulturo raznolikosti. Torej nevladniki, ki od države dobijo res zajetno količino denarja.

Sicer pa so se, res neverjetno, “pravniki” Pravne mreže spravili kar nad policijo in zapisali: “Policija bi morala preganjati sovražni govor, ne pa ga sama razpihovati!” Zmotil jih je namreč stavek s tiskovne konference 22.9.2023 v zvezi z varnostno problematiko. Med drugim je bilo rečeno, da se na Policijski upravi Ljubljana zavedajo povečanega varnostnega tveganja, ki ga predstavlja večje število prosilcev za mednarodno zaščito v nastanitvenih objektih v Ljubljani. Policisti tudi ugotavljajo, da se prosilci za mednarodno zaščito zadržujejo na glavni avtobusni in železniški postaji, vmesnih postajah ter na drugih javnih krajih.

Le kaj je narobe s tem stavkom, ko pa v celoti drži? Po mnenju Pravne mreže storilci (osumljenci) za kazniva dejanja predvsem slovenski državljani (nekaj več kot dve tretjini), ostala kazniva dejanja naj bi izvršili državljani Bosne in Hercegovine, Srbije, Kosova, Alžirije in Maroka (preostala tretjina). Približno 4,5 odstotni delež osumljencev so osebe iz Alžirije in Maroka.

Neumnost, ki jih pišejo pri pravni mreži, niso vredni državnega denarja? Logično je, da so v državi oziroma v Ljubljani, kjer prevladujejo (zaenkrat še) slovenski državljani številni storilci kaznivih dejanj pač Slovenci, ter tudi državljani bivših republik, katerih je v Ljubljani procentualno veliko. In logično je, da migranti izvršujejo kazniva dejanja v manjšini, saj jih je v Ljubljani, glede na prebivalstvo zelo malo. In glede na to zelo malo število, je procentualno kaznivih dejanj, ki jih storijo migranti (4.5%) torej veliko?

Ali pa ima pravna mreža, kakšno drugo “pravno” mnenje?[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Danes bo on 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

1 komentar

Slovenec 33 2. 10. 2023 - 8:11
VELEIZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA podpirajo okupatorje Slovenije. Res so PODLA GOLAZEN Podpirajo jih vlada, in rdeči klerikalci
Dodaj komentar