Objavljamo pismo, ki sta ga Biščak in Vasle poslala Evropi, o petkovem dogajanju na Kredarici

slika: twitter

To je bil napad na predsednika vlade države, ki predseduje Svetu EU,” sta v novem pismu Bruslju zapisala urednik revije Demokracija Jože Biščak in publicist Vinko Vasle. Piše portal Nova24TV.

Njuno pismo ki sta ga poslal v EU, objavljamo v celoti:

“Dragi bruseljski uradniki, globalni medijski mainstream in vsi, ki ste v preteklih mesecih nasedali informacijam slovenske levice in samooklicane civilne družbe ter izražali zaskrbljenost nad demokracijo in svobodo, preberite to zgodbo in se potem, če imate še kolikor toliko ponosa in vesti, oglasite. Bova zelo kratka, video posnetek na koncu je (kljub temu, da ni preveden) dovolj zgovoren.

V petek, 20. avgusta, sta se v slovenskih gorah, na Kredarici pod Triglavom, mudila predsednik vlade Janez Janša in notranji minister Aleš Hojs. Na kratkem oddihu ju je prestregla skupina z levičarsko sindikalistko, aktivistko in protestnico Teo Jarc na čelu. Ali so ju prestregli po naključju ali jih je kdo informiral, da bosta ravno takrat pri koči na Kredarici Janša in Hojs, v tem trenutku niti ni pomembno (to je stvar varnostnih služb, saj sta Janša in Hojs varovani osebi). Kar se je zgodilo v nadaljevanju, kaže kdo v resnici so protestniki: tisti, ki jih ves čas jemljete v bran, češ da jim konservativna slovenska vlada preprečuje mirne in svobodne proteste; tisti, ki jih v zaščito jemljejo “neodvisni” mediji in jim pri tem aktivno pomagajo ustvarjati nered.

Kakorkoli, po pljuvanju desno usmerjenih poslancev (in to pred stavbo parlamenta), kazanju golih zadnjic in uničevanju lastnine so ti “miroljubni protestniki” naredili še korak dlje. Ko sta si Janša in Hojs na klopi pred kočo na Kredarici privoščila kratek oddih, sta bila s strani Tee Jarc in tovarišije (ki so medtem skakali po mizah) deležna žaljivega verbalnega napada. Ker je obstajala možnost, da ju tudi fizično napadejo, sta se kasneje umaknila. Še prej je Janez Janša, ki mu očitate, da vodi Slovenijo v neliberalno in nedemokratično družbo, mirno sedel, samo nasmehnil se je. Ni odgovarjal na žaljivke, laži, pljuvanja vsega poprek.

Pomislite, kako bi odreagirali državniki “jedrnih držav” EU. Po vsej verjetnosti bi bil tak napad ocenjen kot velika stopnja tveganja za fizični napad na varovano osebo. In bi ljudi, ki so varovano osebo verbalno napadli, tudi oddaljili (če bi bili poleg). Ne, Janez Janša in Aleš Hojs tega nista storila, nista poklicala varnostnih organov, pa bi lahko; do tega so ljudje na takih položajih v vseh državah upravičeni. Nenazadnje gre za napad na predsednika vlade države, ki predseduje Svetu EU. Toda kdo bi kaj takega pričakoval v gorah, kjer imajo ljudje drug do drugega še toliko bolj spoštljiv odnos.

Janša in Hojs sta s svojim ravnanjem pokazala in dokazala, da bolj razumeta svobodo in demokracijo kot tisti, ki jih vi ščitite in za njih zastavljate besedo. Koliko zastavljate ugleda, ne veva in o tem tudi ne bi preveč razpredala, ker ste, vsaj tako se nama zdi, ves ugled že zapravili s ponavljanjem laži in manipulacij o Sloveniji oziroma informacij o Sloveniji, ki ste jih dobili od levičarjev in so izrazito enostranske.

Od Vas, dragi bruseljski uradniki, globalni medijski mainstream in drugi naslovniki, ne pričakujeva, da se boste oglasili. Niti vam ne bova tega zamerila. Spoštujeva, da se oglasite takrat, ko pač sami hočete. Od naju bi bilo zelo nedemokratično, če bi od Vas terjala odgovor. Želiva samo, da veste, kaj se v Sloveniji v resnici dogaja, kdo je v resnici nagnjen k totalitarizmu in politiki izključevanja, kdo bi v resnici rad onemogočal drugačna mnenja in kdo v resnici poziva k nasilju in se tega nasilja tudi sam poslužuje. Imejte to v mislih, ko se boste naslednjič oglasili s čim v zvezi s Slovenijo.

Niti ne želiva, niti vam ne bi privoščila takega napada, kot sta jih doživela Janša in Hojs ter ga dostojanstveno prenesla, kot redko kateri državnik. Toliko na kratko. In zdravi ostanite. Drživa pesti za vas, da kočno spregledate, kdo o Sloveniji laže in kdo govori resnico.”

Jože Biščak in Vinko Vasle

P.M.

 

Povezane objave

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Se je Gabrova znebila dr. Aleksandra Merla, ker ji ni zagotovil dvojčkov?