Odvzem govedi nezakonit! Zoper inšpektorico disciplinski postopek?

Foto: facebook Danuše Štiglic

Pri odvzemu 24 glav govedi ni bilo vse tako, kot bi moralo biti. Zoper inšpektorico Danušo Štiglic, ljubljenko Goloba in njegove ljubice, pa naj bi uvedli disciplinski postopek.

Prav zanimivo. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je kot drugostopenjski organ ugodilo pritožbi kmeta Rudija Možgana, ki mu je novomeška veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic 14. novembra odvzela 24 glav govedi. Ugotovili so, da je bila odločba o odvzemu goveda nezakonita, zato so odločbo odpravili. To je še en udarec za predsednika vlade Roberta Goloba in njegovo ljubico, katera je bila o zadevah pri kmetiji Možgan obveščena preko elektronske pošte. Štigličeva je bila celo Golobova izbranka za vodenje Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Odvzem živali s kmetije Možgan, slika omrežje X

V postopku  Štigličeve je bilo zaznati hude kršitve zakona o upravnem postopku. Odločbo o odvzemu živali so odpravili in jo enoti Novo mesto vrnili v ponovno odločanje, z drugim inšpektorjem. Štiglicevo so namreč že pred tem izločili iz postopka. Inšpektorat za javno upravo pa zoper inšpektorico predlaga uvedbo disciplinskega postopka. Kršitve na kmetiji Možgan sicer niso edine, ki jih je pri svojem delu doslej storila Štigliceva. Podobno je ravnala v številnih drugih primerih odvzetih živali, pa ji doslej nihče ni stopil na prste.

Tudi tukaj Golobu, očitno ne gre po načrtih, še manj pa njegovi ljubici?

 

Povezane objave

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video