Opozicija predlaga Arsenoviču, naj razreši “spornega” podžupana Medveda.

Samo Peter Medved, zajem slike

Svetniške skupine v mestnem svetu mariborske občine LPR, SDS, Lista kolesarjev in pešcev, Levica in Stranka mladih – Zeleni Evrope,  so župana pozvale k razrešitvi podžupana Medveda in tudi vršilke dolžnosti direktorice mestne uprave Lidije Krebl.

 

Skupina mariborskih svetnikov, katerim so se danes pridružili tudi v stranki SD, izpostavlja, da kot so lahko prebrali v medijih in se prepričali tudi na nedavni izredni seji mestnega sveta, ki je bila na točki obravnave kršitve pravic zaposlenim na mariborski občini zaprta za javnost, je podžupan Medved v obravnavanem postopku zahteval uničenje zanj obremenilnega dokumenta. “S tem je podžupan dr. Samo Peter Medved grobo zlorabil svoj položaj in ogrozil transparentnost ter integriteto delovanja lokalne občinske uprave, kar je nesprejemljivo v okviru načela pravne države in etičnih standardov, ki bi jih morali uradniki/politični funkcionarji zasledovati,” so poudarile svetniške skupine za spletni Večer.

 

Glavni očitek je, da je podžupan Medved v postopku obravnave kršitve pravic zaposlenim na občini zahteval uničenje zanj obremenilnega dokumenta, nato pa o tem še zlagal. Župan Arsenovič se je odzval, da ne vidi nobenega razloga za odstop “zelo unčinkovitega” podžupana Medveda in Lidije Krebl.

 

“Njun odstop oziroma razrešitev je minimum k povrnitvi vaše kredibilnosti, ki jo potrebujete za nadaljnje vodenje mestne občine in dokončanje tega mandata,” so zapisali svetnki, ki zahtevajo Medvedovo razrešitev. Bodo pa stopnjevali tudi pritisk in z dogajanji na mariborski občini obvestili tudi pristojne institucije: Državno tožilstvo Republike Slovenije, Inšpektorat Republike Slovenije za delo in Inšpektorat za javni sektor.

 

V županovi listi Arsenovič za Maribor in Gibanju svoboda pa očitno podpirajo dejanje podžupana in ga skupaj z županom Arsenovičem celo branijo, saj se skupini svetnikov, ki zahtevajo odstop niso pridružili. Toliko je torej vredna svoboda v Mariboru?

 

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)