Saj ni res pa je! Šarec bo obrambni in kmetijski minister?

Kmetijska ministrica Šinko odhaja. No Golob jo mora najprej razrešiti. Potem pa bo res odšla. Začasno pa jo bo nadomestil kar obrambni minister Marjan Šarec.

 

Golob sicer najde izgovor, vedno, ko ga potrebuje. Med razlogi za odhod Šinkove je  v predlogu za njeno razrešitev med drugim navedel “odsotnost ustreznega in pravočasnega reagiranja v situacijah, ki so pomembne za zaščito potrošnikov na področju varnosti hrane oziroma živil”.

 

Ministrica se namreč po premierjevi oceni ni ustrezno odzvala na situacijo, ko uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ni ustrezno obvladovala kriznih dogodkov, povezanih z neskladno in nevarno hrano, ter ni zagotavljala pravočasnega, jasnega in zanesljivega obveščanja javnosti o živilih, ki niso skladna ali varna za potrošnika. Golob ministrici Šinko tako očita tudi, da je še po tem, ko je bila tematika izpostavljena tako strokovno kot javno, zagovarjala stališče uprave za varno hrano ter ga prepoznala kot ustreznega.

 

Mogoče je k razrešitvi pomagala tudi Golobova ljubica, saj je odlov nutrij, vseeno delo ministrstva za kmetijstvo, kar pa Tini Gaber ni bilo všeč?

 

Šarec bo po novem še kmetijski minister! No, kakšne izkušnje ima s kmetijstvom, težko rečemo. S kmetijstvom ga iz prejšnjega mandata, veže mogoče le to, da je vrgel “puško v koruzo!”

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

4 komentarji

Nezakonski otroci 5. 10. 2023 - 3:08
Bil je posvojen. Bi vam ne bilo ljubše, če bi ga splavili? Samo vprašam vas, zakaj nasprotujete splavu?
Pepe Vasjebe 5. 10. 2023 - 1:50
Glupi Kurac ima vse kvalifikacije za kmetijskega ministra. (Menda) šest popravcev na srednji lesarski šoli, pa ta človek sihurno loči leseni plug od železnega.
MOPSEN 5. 10. 2023 - 2:05
Kriminal tolpa Golobovih idiotcepcev,spušča dimne bombice,da preusmeri pozornost od svoje nesposobnosti in korupcije.
Metod Kvargl 9. 10. 2023 - 1:29
Čujte, Šarec in puška v koruzi je pa že tako obrabljena tema, da je sramota, ko se je kdo še vedno oklepa. Bolj originalne ideje ni?
Dodaj komentar