Opozicijski mestni svetniki MOM, v skupnem nastopu za odstop župana.

Strasti zaradi fizičnega napada župana Saše Arsenoviča na 13-letnega fanta se v mestni politiki še niso pomirile. Mestni svetniki zahtevajo odstop župana. On pa se na zahteve požvižga.

Opozicijski svetniki MOM, pozvali župana k odstopu

 K podpisu načelne izjave, kjer je zahteva po odstopu župana Arsenoviča zaradi domnevnega fizičnega napada župana Saše Arsenoviča na 13-letnega fanta, je doslej pristopilo okrog 20 svetnikov, če pa k temu prištejemo še svetnike LKP, ki niso videli dodatne potrebe v podpisovanju izjav, pa lahko zaključimo, da je županovo ravnanje obsodila večina v mestnem svetu.

“Ob nasilju ne znam in ne morem pogledati stran. In ga jasno obsojam. Pa če je to zadnja stvar, ki jo bom naredil v politiki. Tukaj ni čas za politična preračunavanja, ampak je treba reči jasen ne nasilju,” je pojasnil pobudnik k skupni obsodbi nasilja in pozivu župana k odstopu Matic Matjašič in pri tem pozval številne institucije, da to nasilje jasno obsodijo. Doslej se je namreč odzval le varuh človekovih pravic, ki je poudaril, da je pojav nasilja odvisen tudi od tega, kako družba nanj reagira: “Če tako vedenje obsodimo in sankcioniramo, ga s tem zmanjšujemo in ustavljamo. Če pa ga toleriramo, minimaliziramo ali spregledamo, pa nasilnežem dajemo dodatno moč.”

​”Ponosen sem na bivšega župana Franca Kanglerja, ki je imel velike pritiske, pa mu nikoli ni padlo niti na misel, da bi storil kaj takšnega,” je dejal Mikl. Napovedal je, da bodo v mestnem svetu še naprej delovali kot konstruktivna opozicija in ne bodo obstruirali nobene seje, pa je dejal svetnik Kanglerjeve liste NLS, Milan Mikl.

Da je dovolj rumenih kartonov, se je strinjal mestni svetnik Primož Juhart (LPR). “Po tem dejanju župan nima ne moralnega ne političnega kredita, da zastopa in predstavlja mestni svet in občino,” je dejal Juhart.

Vodja svetniške skupine SDS Vladimira Cokoja je poudarila, da je treba ločiti med pravno odgovornostjo, saj se s tem primerom že ukvarjajo organi pregona, in politično odgovornostjo. “Obsojamo vsakršno nasilje,” je pojasnila in dejala zakaj so podpisali to izjavo.

Pridružil pa se ji je tudi Dejan Kaloh, poslanec in predsednik mariborskega odbora SDS. “Dejanje župana je nedopustno, zavržno in vsega obsojanja vredno. Žalosten sem, da imamo za prvega funkcionarja v mestu človeka, ki ne zna brzdati svojega temperamenta, ki ne zna vzpostaviti komunikacijskega mosta tudi nasproti mladini. Zato ga ne pozivam k razmisleku, ampak k odstopu,” je dejal Kaloh.

vir: Večer, posnetki SIFA

Povezane objave

Jekleni konjički so se na Ptuju postavili na vpogled

Zaposleni v UKC Maribor morajo vrniti covidne dodatke

Začenja se festival Lent. Za rojstni dan Slovenije pa makedonski plesi.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več