IZREDNA NOVICA! Po eksploziji pogrešajo pet ljudi.

Foto: Občina Kočevje/Mitja Ofak (vir rtvslo.si) twitter

V kemični tovarni Melamin v središču Kočevja je zjutraj odjeknila močna eksplozija. Kot smo že poročali, je v nesreči bilo poškodovanih trinajst ljudi, od tega dva huje.

Po zadnjih podatkih je bilo v eksploziji poškodovanih trinajst ljudi, od tega sta dve osebi utrpeli hujše opekline in so ju s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Vodja intervencije je kasneje potrdil, da pogrešajo še pet oseb. Ne gre za zaposlene v podjetju, ampak zunanje izvajalce. Kot je povedal direktor podjetja Srečko Štefanič, so ti pogrešani verjetno umrli, ker je takšne pogoje težko preživeti. Dodal je, da je požar popolnoma omejen oziroma pogašen. Službe pa trenutno nadzorujejo stanje in temperaturo delov, ki se morajo še ohladiti, da bodo lahko dostopali do mesta, kjer naj bi bili pogrešani. Uprava RS za zaščito in reševanje je sprva poročala o več kot 20 poškodovanih. Piše portal N1.

V UKC Ljubljana so sprejeli dva moška, ki sta bila sprejeta zaradi hudih opeklin in sta v smrtni nevarnosti. Opekline imata po večjem delu telesa. Enega jim še ni uspelo identificirati. Zdravnica toksikologinja je potrdila informacijo, da je bila v nesreči prisotna nevarna in močno eksplozivna snov epiklorohidrin. Šlo naj bi za snov, ki sicer nima hudih sistemskih učinkov, deluje pa zelo dražeče ter lahko povzroči trajne poškodbe oči in je nevarna za dihalne poti.

Zadevo spremljamo dalje…

 

 

Povezane objave

Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

Kandidat za predsednika države tudi Anže Logar?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več