Pa smo tam. Italijani na mejo s Slovenijo pošiljajo 350 policistov in vojakov

slika je simbolna

Kje je sedaj tista vpijoča neumnost levice po meji odprtih vrat?  V soboto na mejo s Slovenijo prihaja pospešen nadzor meje z italijanske strani.

 

Za nadzor na meji med Italijo in Slovenijo, ki se bo začel v soboto, prihaja v Furlanijo – Julijsko krajino  kar okoli 350 policistov in vojakov, ki bodo pomagali lokalnim varnostnim silam. Na Tržaškem naj bi jih namestili 140, na Videmskem 110 in na Goriškem 75. Piše Siol.

 

Kot na svoji spletni strani poroča italijanska radiotelevizija Rai, bo nadzor na večjih mejnih prehodih potekal 24 ur na dan, medtem ko bo na manjših občasen. Odbornik Pierpaolo Roberti, ki je v deželni vladi pristojen za varnost, je sicer zagotovil, da na meji zaenkrat ne bo fizičnih ovir.

 

Na meji med Slovenijo in Italijo sicer zaradi nezakonitih prehodov že nekaj časa delujejo mešane slovensko-italijanske policijske patrulje. V luči dodatne zaostritve razmer v Evropi in na Bližnjem vzhodu pa se je Italija odločila s soboto na meji ponovno uvesti nadzor, v začetku najprej za deset dni z možnostjo podaljšanja do šest mesecev, še piše Siol.net.

 

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

2 komentarja

Pepe Vasjebe 20. 10. 2023 - 11:29
Kar so za Slovence Hrvatje, smo Slovenci za Italijane. Nič ni treba pizdit, sami smo si to zakuhali.
marker 20. 10. 2023 - 13:09
Postajamo migrantski žep. Vsa opozorila so bila zaman.
Dodaj komentar