Panika v Italiji Povsem izpraznjene trgovine. Posebej hudo je v Furlaniji – Julijski krajini, kjer živi veliko Slovencev.

V Italiji pospešeno štejejo okužene s koronavirusom. Furlanija – Julijska krajina je že čez vikend razglasila izredne razmere zaradi okužb.

V Italiji prava panika, trgovine pa dobesedno prazne

Sever Italije je zaradi koronavirusa v blokadi, odredili pa so izolacijo enajstih mest. V hišni karanteni je okoli 50 tisoč ljudi, v nekaterih mestih so zaprli šole, vrtce, odpovedali pa so tudi znameniti karneval v Benetkah. Do sedaj je virus je v Italiji zahteval že sedem smrtnih žrtev. Po zadnjih potrjenih informacijah TV Slovenija naj bi bilo okuženih že 231 ljudi ‒ tri četrtine jih je iz Lombardije. Po številu primerov sledita Benečija in Emilija – Romanja, po tri primere okužbe so odkrili v Piemontu in Laciju.

Ljudje, ki živijo na teh krajih so v paniki. Trgovine so dobesedno izropane. Primanjkuje živil, ljudje si delajo zaloge.

Hudo je tudi v Milanu, kjer so trgovine pravtako popolnoma izpraznjene

Ljudje v Milanu ne uporabljajo niti več javnega prevoza, v lekarnah pa je že zdavnaj zmanjkalo zaščitnih mask, trgovine so izpraznjene. Virus pa se širi še naprej po Italiji. Prvi primer koronavirusa so potrdili tudi v Firencah, šlo naj bi za 60-letnega poslovneža, ki naj bi posloval tudi na vzhodu, piše La Repubblica. V bolnišnico Santa Maria Nuova je prišel včeraj, ponoči pa so potrdili prisotnost koronavirusa.

ZADEVE SPREMLJAMO NAPREJ!

MG


Povezane objave

Saj ni res pa je. babica dojenčku namesto vode, dala piti vino. Dojenček v komu

To pa je veselica? Najprej so plesali, se stepli, varnostniki pa vklenili obiskovalca in ga brcali?

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video