Svet

Umrla Tina Turner – Anna Mae Bullock

Odkrivanje življenjske poti in izjemne glasbene dediščine Tine Turner – legendarni glasbeni ikone, kraljice rokenrola in simbola moči. Preberite o njenem vzponu v glasbenem svetu, njeno karizmo na odru ter uspešnicah, ki so zaznamovale generacije. Spoznajte njeno navdihujočo zgodbo preživetja, poguma in boja proti nasilju. Raziskujte dokumentarne filme, ki so ovekovečili njeno življenje, ter njeno neprecenljivo zapuščino, ki bo navdihovala glasbenike in oboževalce še dolgo v prihodnosti. Vstopite v svet Tine Turner, glasbene legende, ki je zasijala kot svetilnik v glasbenem nebu.

Preberi več

ESČP: Rusija obsojena na plačilo milijonske odškodnine

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je obsojalo Rusijo zaradi kršenja človekovih pravic v preteklosti. V najnovejšem primeru je Rusija obsojena zaradi ravnanj po vojni v Južnem Kavkazu leta 2008, kjer so bile izvedene “unmenschliche Handlungen” proti georgijskim državljanom. Kljub temu pa Rusija noče priznati sodnih odločitev ESČP in se je celo umaknila iz Evropskega sodišča.

Preberi več

Katastrofalna izguba: Milijon čebel umrlo zaradi napačne uporabe insekticida

Več kot milijon čebel je umrlo zaradi napačne uporabe insekticida s strani kmeta, ki je škropil oljno ogrščico v času njenega razcveta. Incident je povzročil škodo na več kot 200 čebeljih družinah in bo morda še večja. Čebele so ključnega pomena za opraševanje rastlin, ki predstavljajo velik delež svetovne pridelave hrane, in da je njihova zaščita nujna za trajnostno kmetijstvo in prehransko varnost.

Preberi več

Policistu grozil z orožjem?!

Sredi noči je ena od stanovalk v večstanovanjski hiši poklicala policijo, saj je nekdo poskušal vlomiti v njeno stanovanje. Policisti niso našli nikogar, so pa slišali glasno glasbo iz drugega stanovanja. Po večkratnem zvonjenju in…

Preberi več

Papež Frančišek sprejet v bolnišnico

Papež Frančišek je bil sprejet v rimsko bolnišnico Gemelli zaradi vnetja dihal, kar zahteva nekajdnevno zdravljenje. Podrobnosti o trajanju bivanja in vrsti pregledov niso bile razkrite, vendar so iz vatikanskih virov potrdili, da so morale biti avdience, ki so bile načrtovane za četrtek in petek, odpovedane. Papež ima že več kot leto dni kronične bolečine v kolenu in je bil julija 2021 operiran na črevesju. Izvidi kažejo, da papežovo stanje ni povezano s covidom 19. Papež je izrazil hvaležnost za izkazano mu bližino in molitve.

Preberi več

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več