Pavel Rupar: “Prenehajmo plačevati RTV naročnino”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Novo neustavno, totalitarno in enoumno vodstvo RTV Slovenija je preklicalo že najavljen prenos 7. shoda upokojencev.

“RTV je za svoje pravice, kot vzrok pa so navedli, da UPOKOJENCI RAZBIJAMO ENOTNOST Republike Slovenije! Hkrati naj bi odpustili vse novinarje, ki jim niso po volji. Slovenija je tako v izrednih razmerah totalitarizma! Demokracija je ubita, nastopila sta diktatura in enoumje,” je zapisal na družbenih omrežjih Pavel Rupar.

Javna RTV je last vseh, tudi nas upokojencev, na tisoče, ki se nas zbira mesec za mesecem. Ne želimo več izključevanja, tudi tovrstnega ne. Opozarjamo, da se neplačevanja, nam vsem popolnoma nekoristne RTV, držimo vsi! Ta trenutek NE BODITE REVE, NAJ NE BO IZJEM, odločimo se in to upoštevajmo, sicer smo izgubljeni!!

Od tega trenutka položnice za RTV naročnino samo hranite, odpovejmo naročnino ali pa jo enostavno ne plačajmo vsaj tri mesece. Odločitev je vaša, hitro bomo videli, koliko poguma je v praksi in koliko le v besedah! Je dejal Rupar.

[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][vc_column_text](video: https://topnews.si)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ko smo se poglobili v Zakon o RTV Slovenija, smo naleteli na zanimiv člen, katerega se novo vodstvo ne drži in s s tem spodkopava pravice vseh gledalcev. To je 5. člen zakona o RTV, ki pravi:

Novinarke in novinarji (v nadaljnjem besedilu: novinarji), urednice in uredniki (v nadaljnjem besedilu: uredniki) RTV Slovenija in drugi, ki so neposredno udeleženi pri ustvarjanju ali pripravljanju RTV programov, morajo pri svojem delu še posebej:

–        spoštovati načelo resničnosti, nepristranskosti in celovitosti informacij;

–        spoštovati človekovo osebnost in dostojanstvo;

–        spoštovati načelo politične uravnoteženosti ter svetovnonazorskega pluralizma;

–        spoštovati načela ustavnosti in zakonitosti pri oblikovanju programov, vključno s prepovedjo spodbujanja kulturne, verske, spolne, rasne, narodne ali druge oblike nestrpnosti;

–        zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj;

–        spoštovati načelo politične neodvisnosti in avtonomnosti novinarjev;

–        uveljavljati profesionalno etiko poročevalcev, dosledno razločevanje informacij in komentarjev v novinarskih prispevkih;

–        varovati otroke in mladino pred vsebinami, ki bi lahko škodljivo vplivale na njihov duševni in telesni razvoj, ter spoštovati obče človeške vrednote.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

1 komentar

MOPSEN 31. 08. 2023 - 7:11
TAKOJ PRENEHATI PLAČEVATI RTVSLO GREZNICO.
Dodaj komentar