Prevaljski gasilci ostali brez opreme! Kje sta sedaj Šarec in Golob?

Gasilci Prevalje

Prevaljski prostovoljni gasilci so ob tokratnem močnem deževju, ki je znova zajelo Koroško opozorili, da so tako podhranjeni z opremo, da ne morejo več delati. 

Požrtvovalnim gasilcem vlada ni namenila nii trohice zahvale v obliki denarja za delovanje. Skrajno zavržno, če ne kar zaničljivo. Ministrstvo za obrambo, bi moralo namreč poskrbeti za opremo gasilskih društev. Obrambni minister, tudi sam prostovoljni gasilec, je očitno pozabil, da so bili gasilci tisti, ki so mu odnašali rit, v poplavah, ki so prizadele Slovenijo.

Prevaljski gasilci so v zapisu na Facebooku opozorili na dejstvo, da so tako podhranjeni z opremo, da žal na takšen način ne morejo več delovati.

Še vedno nimamo vrnjene opreme iz zadnjih intervencij(črpalke, cevi, agregati), poleg tega, da imamo toliko uničene opreme, da žal ne moremo zagotavljati operativne pripravljenosti kot smo je nekoč. Brez vozila Ford Ranger GVGP-1 smo že od 4.8., brez ostale opreme prav tako, intervencije pa se iz dneva v dan dogajajo, v gasilskem domu pa imamo samo kakšno črpalko in lopate ter samokolnice.

Še vedno nimamo navodil, kako naprej. Kdo nam bo zagotovil to opremo, občina, država, zavarovalnice? še vedno ni znano, pa smo operativno podhranjeni že skoraj mesec dni. Upamo, oziroma zahtevamo, da se te zadeve čimprej bodisi na občinskem ali državnem nivoju!

“V gasilskem domu imamo samo kakšno črpalko in lopate ter samokolnice,” so opisali razmere. Gasilci na Prevaljah namreč ocenjujejo, da stroški avgustovskih intervencij in uničenega vozila znašajo okoli pol milijona evrov.

Kje je tisti prepotrebni denar gasilskim društvom, katerega je obljubil Golob ob požaru na Krasu, kjer je tista velika zahvala gasilcem, da se ji nadomesti uničena oprema? Od velikih opevanih  obljub, torej ena velika ničla. 

Minister za obrambo Marjan Šarec in predsednik vlade Robert Golob, vaju je kaj sram?

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

1 komentar

mona lisa 30. 08. 2023 - 6:37
Golobu in Šarcu se j..e za narod. Malo sprehodov pri poplavljencih in napoved delovnih sobot. Pa še ta denar ne bo šel prizadetim. EU denarja niso sposobni črpat in se jim ne da ker za ta denar morajo dokazati kam ga dajo. Plešite ples smrti tisti ki ste volili Goloba, Musarjeva in bili na referendumu za vode proti.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več