Pavle Rupar: Dve možnosti imamo, da ostanemo doma in jokamo, ali da se borimo.

Pavle Rupar

V petek, 31. marca bo v Ljubljani na Trgu republike potekal že tretji vseslovenski shod upokojencev, ki bo tokrat prerasel tudi v protivladni vseslovenski protest. Veliko upokojencev, se komaj prebija iz meseca v mesec. Med njimi je veliko bolnih in nemočnih. Osamljenih in ubogih. A za njih država ne poskrbi. Le za 5.4% so se povišale pokojnine, življenje pa vsaj za 20%. Ob veliki draginji se marsikdo sprašuje, do kdaj še.

Tako je prvi mož inštituta 1. oktober, Pavle Rupar, nagovoril upokojence in že povabil na naslednji shod:

Drage upokojenke in upokojenci, mamice in očetje, hčerke, sinovi!

Utrujen sem, da zase ne vem a tole vam moram še napisati, ker me tre, jezi in žalosti..

Nekaj dni že poslušam jamranje in nejevoljo posameznikov od vsepovsod češ, nihče nas ne posluša, nihče še sprejel, ali je vredno vztrajati, nič se ne bo spremenilo..

Kako odlično se prime antipropaganda in širi taktika vladajoče politike z majcenimi strički v ozadju, KI ŽELIJO TOČNO TAKO REZMIŠLJENJE in apatijo! In to pri ljudeh katerih volja, pogum, upanje in samo življenje je bilo in bi še moralo biti brez pomislekov ali je vredno ali ne!! Ne vseh, ampak že eden, ki tako razmišlja in je padel pod vpliv tistih, ki nočejo, da se kaj spremeni je dovolj, da podre in vzame voljo vsem, ki se borimo!!!

Zase se ne borim, to sem vam že večkrat povedal! Do pokojnine mi, kljub 37. letom delovne dobe, manjkata še dve leti do starostne, ker sem bil v zaporu! Za sproti imava z Bebo dovolj, nič ne rabim več. Voljo in odločitev, da se borim skupaj z ekipo in z vami ste mi dali vi! Ker so vsi drugi pozabili na vas, ker vas imajo za manjvredne, ker so prepričani , da ste tihe, skromne osebe, ki čepijo doma in molče umirajo na obroke! Da se z vami ni potrebno ukvarjati in se tudi nočejo ukvarjati! In ne vem, če ne igrajo ravno na to karto… Ne vem!

Odločitev, ali se je vredno boriti, ali imate upanje, da bo kdaj bolje, ali ste vredni pozornosti in pokojnin, ki ste si jih zaslužili, je čisto vaša!!! Če ste mislili, da bo v dveh mesecih po zraku priletel golob in dal , kar zahtevamo ste se zmotili! Ste pozabili, koliko vztrajnosti, mesecev in let je minilo, da ste kaj dosegli v življenju? Gradili, vzgajali otroke, hodili v službe.. Je bilo čez noč morda kaj narejenega? Nič in nikoli!! Vse smo delali vztrajno in z upanjem, da bomo dosegli cilj, ga dokončali.. Nič ne gre čez noč! Kolesarji z Niko Kovačevo in Jenullom so VSAK PETEK , DVE LETI VPILI PO LJUBLJANI.. DVE LETI!!! Nihče jih ni sprejel, ne poslušal (hvala Bogu), a so uspeli! “Uspeli” nam vsem v velikansko škodo in pogubo, ampak dosegli so cilj!! Mi pa..

Dva shoda smo bili skupaj, pred tretjim so vam vrgli kost, da je brez veze, da nič ne bomo dosegli.. Če ste takega prepričanja, potem nehajmo!! Potem sedite doma in glejte RTV SLO in ne stokajte! Če SEBI IN NAM ne morete dati volje in obupujete, čeprav smo komaj začeli, sporočite !! Jaz vas bom poslušal, v vaši “službi” sem, naredil bom, kar boste VI rekli!!

Vsakič, ko protestiramo nas štejejo. Vedno manj nas bo, vedno bolj vas bodo teptali in pobrali še to, kar imate in kar prejemate! Dosegli smo skromnih 5,2 % večje pokojnine, je to dovolj? NE, NE NI!! A čez noč brez borbe vam nihče ne bo dal nič, ZATO NAS PODPRITE, NEHAJTE Z NERGANJEM IN STOKANJEM IN POMAGAJTE SEBI in nam!!! IN PRIDETE NA PROTESTNI SHOD!! J

Inštitut 1. oktober za ponedeljek, 20. marca, sklicuje tudi novinarsko konferenco ob 11. uri pred poslopjem Državnega zbora RS, Šubičeva 4, v Ljubljani. Spregovorili bodo o:
– delu društva Inštitut 1. oktober od drugega shoda do danes;
– oviranju začetka zbiranja podpisov za vložen zakon o povišanju pokojnin s strani
predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič;
– širjenju protestnih shodov upokojenk in upokojencev v vsesplošne protivladne proteste;
– tretjem vseslovenskem protestnem shodu;
– odpravi krivic pri odmeri pokojnin med leti 2013
– predlogu Inštituta 1. oktober glede spremembe zdravstvenega zakona , ki ga bomo po
koncu tiskovne konference vložili v Državni zbor.
V inštitutu pričakujejo, da jih bo na vratih sprejela predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, tako kot vedno sprejme predstavnike in predstavnice drugih ljudskih iniciativ.

Novinarsko konferenco bomo v ponedeljek ob 11. uri, neposredno prenašali tudi na FB strani portala e-maribor.si

Povezane objave

Ob odkritju bombe iz druge svetovne vojne bo v Mariboru potrebna evakuacija.

Središče na nogah! Urad za migracije potrdil, sklep vlade: “V Središču ob Dravi bo stal azilni dom.”

Precej klavrna podpora za Stojmenovo Duh. Kdo ji je dal podporo?

5 komentarjev

ivanka ponikvar 19. 03. 2023 - 2:56
sigurno ne bomo doma .pridemo. joka naj NIKICA ,saj to ona obvlada.
Janko Lisjak 19. 03. 2023 - 5:57
Uporablja tretjo možnost da nič ne dela in krade denar upokojencam
Anton 19. 03. 2023 - 7:33
Točno tako.
Loko Poko 19. 03. 2023 - 9:26
Budale verjamejo temu Ruparcku, rad bi se spet prebil v ospredje, zadaj pa stoji Jansist. Rajsi sem doma in delam kaj pametnega ali pa pijem kavo in se samo smejim, kako so slovenci naivni. Nic koliko krat, so jih politiki peljali zejne cez vodo. Ampak, se kar nadedejo. Spremenilo se ne bo nic.
Petat 19. 03. 2023 - 19:12
Lopov iz svoje kože ne more.
Dodaj komentar