Pazite kaj rečete. Nika Kovač bo povedala kaj se sme govoriti in kaj ne?

Nika Kovač, slika tweeter

Saj ni res, pa je! Robert Golob je “fajtarko” Niko kovač predlagal za predsednico strateškega sveta, ki se bo prvič sestal prav danes. Nika bo tudi vodila nacionalno koordinacijo preprečevanja sovražnega govora.

Direktorica inštituta 8. marec, katerega financira gverilska skupina iz tujine Guerrilla Foundation, Nika Kovač, nam bo povedala Kaj smemo govoriti in česa ne.  Ta nov premierjev posvetovalni organ, ki so ga poimenovali za svet za preprečevanje sovražnega govora, se prvič sestaja danes. K sodelovanju v tem svetu je premier povabil še vrsto podobnih organizacij, ki se javno razglašajo na za nevladne ustanove, civilno družbo, glas ljudstva, so pa praviloma z vladnimi strankami povezani politični aktivisti.  Piše Spletni časopis.

Da je tudi uradno sodelovanje politične aktivistke sedanje vlade in vlade lahko koristno, da ne bodo vlekli vsak v svojo smer, povrhu pa bo Nika Kovač še nekaj zaslužila, je že pred odločitvijo Kovačeve, da bo vodila svet, ki bo skušal določiti, kaj se sme govoriti, opozoril predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša.

Res neverjetno. Nika nam bo tako od sedaj naprej povedala kaj lahko govorimo in česa ne. 

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

6 komentarjev

ivanka ponikvar 17. 03. 2023 - 3:52
hojla,hojla.upokojenci prifajtamo 31.3. 2023 vLJ.NIKICA pridi pridruži se nam.Boš nas starejše malo podučila kako in kdaj upokojenci po novem tvojem kao....zakonu lahko še gdaj odpremo usta.pa še goloček naj stabo prifajta,da ne boš sama.
Fobca United 17. 03. 2023 - 4:02
Nika ne more dati strokovnega priporočila niti za pripravo JAJCA NA OKO!!!!
Fobca United 17. 03. 2023 - 4:02
Nika ne more dati strokovnega priporočila niti za pripravo JAJCA NA OKO!!!!
marker 17. 03. 2023 - 6:11
Ne more dobiti službe? Sociologov in antropologov nikjer ne potrebujejo, ker so samo strošek brez dodane vrednosti, le naše fakultete jih množično proizvajajo kot po tekočem traku. Naredila naj bi kakšno tehnično fakulteto, pa bi takoj imela službo.
radames 17. 03. 2023 - 7:19
Zdaj smo pa "pečeni"! Govorila bo lahko samo Nika. Če bodo drugi samo odprli usta, bodo obtoženi sovražnega govora. Svoboda v imenu "gibanja" dobiva pravi in resnični pomen: NEsvoboda!
MOPSEN 18. 03. 2023 - 2:10
Najprej naj shujša svojo gromozansko rit.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več