PGD Mengeš prejelo pol milijona donacij. Koliko od tega bo šlo za herojskega gasilca?

Samo Zajc, slika družbena omrežja

[vc_row][vc_column][vc_column_text]PGD Mengeš, je, od kar so gasilci storili herojsko dejanje in iz poplavljenega vrtca rešili otroke, prejeli skoraj pol milijona donacij. Tudi zaradi herojske poteze gasilca Sanija.

A pri denarju se vse konča.  Prostovoljno gasilsko društvo Mengeš je poleg donacij v višini nekaj več kot 280.000 evrov, ki so bile namenjene gasilcu Sandiju Zajcu, na račun prejelo še dobih 230.000 evrov, katerih namen ni bil razviden. Lahko bi sklepali, da je tudi drugi znesek bil namenjen Sandiju, saj so ljudje, po tem, ko so slišali, da je voda zalila tudi njegovo hišo, nesebično nakazovali znesek PGD Mengeš, a niso napisali da gre pri donaciji za Sandija.

Da bi zadevi prišlo do dna, je PGD na banko naslovilo vprašanje, ali se namen nakazila da videti ali ne. “Od banke smo dobili odgovor, da bodo naredili poizvedbo pri drugih bankah. Če se bo izkazalo, da so bile donacije za Zajca, mislim, da upravi odbor nima nikakršne težave, da mu jih transparentno tudi nakaže,” je za N1 povedal namestnik poveljnika PGD Mengeš Primož Jagrič.

Namestnik poveljnika PGD Mengeš Primož Jagrič, je dejal, da izplačilo donacij v višini 280.000 evrov, ni sporno. A da se morata o delitvi denarja najprej skupaj z odvetniki dogovoriti Zajc in njegova nekdanja partnerka. Zato so izplačilo donacij na prejšnji seji zamaknili za 14 dni. Zajc in partnerka, naj bi se namreč ločevala.

. Ljudje so nakazovali denar Sandiju, zaradi herojskega dejanja, saj je pomagal otrokom v vrtcu, pa čeprav je njegovo hišo popolnoma zalilo. Zagotovo pa denar ljudje niso nakazovali za njegovo partnerko? Po zdravi kmečki pameti, tu nebi smel biti problem.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali