PGD Mengeš prejelo pol milijona donacij. Koliko od tega bo šlo za herojskega gasilca?

Samo Zajc, slika družbena omrežja

PGD Mengeš, je, od kar so gasilci storili herojsko dejanje in iz poplavljenega vrtca rešili otroke, prejeli skoraj pol milijona donacij. Tudi zaradi herojske poteze gasilca Sanija.

A pri denarju se vse konča.  Prostovoljno gasilsko društvo Mengeš je poleg donacij v višini nekaj več kot 280.000 evrov, ki so bile namenjene gasilcu Sandiju Zajcu, na račun prejelo še dobih 230.000 evrov, katerih namen ni bil razviden. Lahko bi sklepali, da je tudi drugi znesek bil namenjen Sandiju, saj so ljudje, po tem, ko so slišali, da je voda zalila tudi njegovo hišo, nesebično nakazovali znesek PGD Mengeš, a niso napisali da gre pri donaciji za Sandija.

Da bi zadevi prišlo do dna, je PGD na banko naslovilo vprašanje, ali se namen nakazila da videti ali ne. “Od banke smo dobili odgovor, da bodo naredili poizvedbo pri drugih bankah. Če se bo izkazalo, da so bile donacije za Zajca, mislim, da upravi odbor nima nikakršne težave, da mu jih transparentno tudi nakaže,” je za N1 povedal namestnik poveljnika PGD Mengeš Primož Jagrič.

Namestnik poveljnika PGD Mengeš Primož Jagrič, je dejal, da izplačilo donacij v višini 280.000 evrov, ni sporno. A da se morata o delitvi denarja najprej skupaj z odvetniki dogovoriti Zajc in njegova nekdanja partnerka. Zato so izplačilo donacij na prejšnji seji zamaknili za 14 dni. Zajc in partnerka, naj bi se namreč ločevala.

. Ljudje so nakazovali denar Sandiju, zaradi herojskega dejanja, saj je pomagal otrokom v vrtcu, pa čeprav je njegovo hišo popolnoma zalilo. Zagotovo pa denar ljudje niso nakazovali za njegovo partnerko? Po zdravi kmečki pameti, tu nebi smel biti problem.

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več