Po novem ob ponedeljkih pouk na daljavo za vso državo.

slika je simbolna

Šolska ministrica Simona Kustec je sporočila, da bo pouk za učence prve triade v petih od 12 slovenskih regij od prihodnjega ponedeljka potekal na daljavo.

Ob ponedeljkih na daljavo

Šolska ministrica Simona Kustec je povedala, da so nekatere regije iz rdeče prišle v črno fazo. “Vlada je danes podaljšala izvajanje dela v prvih treh razredih osnovne šole v tako imenovanih rdečih regijah,” je pojasnila ministrica. V petih črnih regijah se bo vzgojno-izobraževalno delo za vse učence od prvega do devetega razreda osnovne šole od prihodnjega ponedeljka nadaljevalo na daljavo, piše portal Utrip Ljubljane.

[color-box color=”blue”] V Podravski regiji bo pouk potekal v učilnicah[/color-box]

[color-box color=”green”] V rdečih regijah bo pouk v ponedeljek potekal na daljavo, na ta dan pa bodo spet izvedli hitra testiranja zaposlenih na novi koronavirus. V torek se bodo nato učenci prve triade osnovne šole v rdečih regijah vrnili nazaj v šolske klopi, je na popoldanski vladni novinarski konferenci pojasnila Kustečeva.[/color-box]

Nujno varstvo za nekatere učence prve triade

Iz besedila okrožnice, ki so jo prejele osnovne šole, je razvidno, da bodo od ponedeljka v črnih regijah, kamor po novem poleg jugovzhodne, goriške in posavske regije spadata še obalno-kraška in zasavska, vrtci delovali v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo, vzgojno-izobraževalno delo za vse učence osnovnih šol ter glasbenih šol pa bo potekalo na daljavo.

PM

Povezane objave

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video