Pogovor o medijih /1. del/ Bojan Požar: Županu Hoč, vsakokrat hiša nekoliko zraste.

Mojca Vočko in Bojan Požar

Prijeten klepet na temo slovenskih medijev in novinarstva se je odvijal v kulturni dvorani v Hočah  na pobudo našega portala e-maribor.si. Gosta sta bila novinarja Bojan Požar in Mojca Vočko.

Gosta pogovora o medijih Mojca Vočko in Bojan Požar

Na pogovor smo v imenu portala e-maribor.si povabili dva odlična novinarja prvega zagotovo dobro poznate. Je domačin Bojan Požar. Raziskovalni novinar oziroma, kot mu pravijo najbolj obveščeni novinar, druga pa je novinarka Mojca Vočko, v je bila preteklosti in tudi sedaj je marsikomu trn peti zaradi odkrivanja goljufij. Razgovor sta vodila, urednik mariborske televizije RTS in domačin Vojko Golob in Mija Grmovšek, urednik portala e-maribor.si.

Novinarskih tem za gosta ni zmanjkalo. Od teme Magna, ki je bil za občino Hoče-Slivnica megalomanski projekt, do razkritja goljufij, vplivanju politike na medije, do vojne Nataše Pirc Musar z mediji, hiše RTV in tudi mino najnovejše afere Smodej sta se gosta dotaknila.

Po mnenju Bojana Požarja, občina Hoče-Slivnica, od koder prihaja tudi sam, s tovarno Magna ni veliko iztržila, razen mogoče, da hiša župana vsakokrat nekoliko zraste. Kot je dejal sogovornik, ga pri Magni, proti kateri osebno nima nič, moti le to, da se je v občino pripeljala na nezakonit način.  

video: SIFA

Celoten pogovor si lahko ogledate na tej povezavi:  TUKAJ!

Povezane objave

V mariborskem zaporu izbruh epidemije garij. Zdravstveni delavci v pripravljenosti.

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji

“Levosučni” Večer nad ljudi, ki protestirajo proti novim azilnim centrom!