Stranke koalicije so se spotaknile ob kandidatih za predsednika države. Levica bi izbrala Kordiša?

Največja parlamentarna stranka, Gibanje svoboda nima kandidata za predsednika države. Njihova v nebo vpijoča Marta Kos, nekdanja sodelavka zloglasne UDBE, je iz tekme namreč izstopila.

Katero je tisto ime na Levici, ki bi lahko bilo prikladno za kandidaturo predsednika države? Nataša Pirc Musar je namreč do sedaj edino resno levo orožje? No v stranki Gibanja svoboda, so ostali brez pravega konja, oziroma kobile, za katero se nebi prašilo. Koga bo torej največja parlamentarna stranka podprla na volitvah? Mogoče bi mogli preveriti kar iz seznama UDBE?

Pri Levici je drugače. Imeli bodo (levega) kandidata na volitvah. In na presenečenje vseh se pri tem omenja Miho Kordiša, skrajnega levičarskega poslanca, ki v sebi nosi veliko histerije in sovražnosti do stranke SDS in Janeza Janše. Bi bil pa za stranko Levica sprejemljiv tudi Matej Tašner Vatovec, piše N1.

V SD so medtem že pred časom sprejeli odločitev, da se v predsedniško tekmo ne bodo podali aktivno. A ta odločitev, kot kaže, še ni povsem zapečatena. “Glede predsedniških volitev ne bom nič dokončnega rekla, ker še ni treba nič dokončnega reči,” je sedaj malo obrnila ploščo predsednica stranke Tanja Fajon. Sramota bi bila namreč, da stranka SD nebi dala za predsednika svojega predstavnika, glede na to, da dosedanji predsednik Borut Pahor, prihaja prav iz kvote SD. A le kdo se bo po velikem fiasku na državnozborskih volitvah hotel blamirati ob slabem rezultatu, če ve da mu ne bo uspelo?

Povezane objave

Ministrica Asta Vrečko dobiva grožnje. Tviteraši neprizanesljivi! Kar seješ to žanješ!

POZOR! Januarske pokojnine bodo izredno nizke. V sredo upor upokojencev!

Aleksander Reberšek: Kdo je gazda v tej državi? Tisti ki preganja farmacevtke!