Policija priprla več oseb. Levi razgrajači še vedno izzivajo policiste!

Zajem slike, portal N1

DZ na izredni seji obravnava predlog desetega protikoronskega zakona (PKP10), ki prinaša za najmanj 180 milijonov evrov dodatnih ukrepov.

Shod je sprva potekal mirno, a ko so policisti protestnike pozvali, naj zapustijo ograjeno območje Trga republike, nekateri tega niso upoštevali in so se začeli s policisti prerivati. Pred poslopjem parlamenta je bilo ves čas prisotno večje število policistov. Pri varovanju poslopja parlamenta so sodelovale posebne policijske enote in policijska konjenica, opaziti pa je bilo tudi policijsko vozilo za videonadzor dogajanja, ki ga je policija že večkrat uporabila na protestnih shodih.

Del protestnikov se je sprehodil do ustavnega sodišča, kjer so se znova začeli prerivati s policisti. Nato so se udeleženci shoda po Celovški cesti odpravili do Prešernovega trga, kjer so se za krajši čas ustavili pred stavbo Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ves čas poti po ulicah Ljubljane je protestnike spremljalo veliko število policistov. Piše portal SIOL,

Večji del protestnikov se je nato razšel, manjši del pa se je ponovno odpravil pred poslopje državnega zbora, kjer še vedno nasprotujejo novemu interventnemu zakonu.

Kot je dejala ena izmed protestnic, je policija med shodom pridržala več oseb.

P.M.

Povezane objave

Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

Blamaža na RTV Slovenija. Poglejte si, kaj si je dovolil voditelj!

Kako naj bi se Musarjeva z zvijačo izognila plačilu prispevkov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več