Pomagajmo Tomažu in Teji. Plaz jima je odnesel dom. Ostali so krediti.

Plaz pri hiši družine Kramberger, slika Slovenske novice

Slabo vreme je zaznamovalo mesec maj, kar se je poznalo tudi v naravi. Plazovi so nemalo kje ogrožali ceste in hiše, zaradi razmočenega terena. Posebej hudo je bilo na območju Maribora, od Ruš proti Ptuju in Ormožu, ter še zlasti v občinah Šentilj in Pesnica.

Pomoči so potrebne tako številne družine. Še posebej pa je hudo pri mladi družini iz okolice Juršincev, kjer jim je plaz dobesedno odnesel hišo, ostali pa so krediti. Štiričlanski družini, 37-letnemu Tomažu Honomihlu, 34-letni Teji Vrtič , 8-letnemu Jaki in 6-letni Luciji, z Rotmana 55d, je namreč razmočena zemlja za dobrih 40 centimetrov že prvi dan premaknila novejšo hišo, zato ni več varna za prebivanje. Drsenje se bo najbrž nadaljevalo, saj se je hiša do zdaj premaknila že za več kot meter in sanacija ne pride v poštev. Tako je rušitev neizogibna.

Začelo se je v noči na četrtek, 18. maja. Mlada zunajzakonska partnerja še zdaj trepetata, kaj bi se lahko zgodilo, saj človek vedno hitro pomisli na najslabše in najhujše, še posebno če so v igri otroci. »Od polnoči do treh zjutraj se je začelo gibati, potem pa vse bolj vidno lesti in pokati. Hiša ni več primerna za bivanje,« se tiste hude noči spominja Tomaž, Teja pa dodaja: »Ne moreš si predstavljati. Otrokom je težko razložiti, zakaj je treba zapustiti dom, in prav to se nam je zgodilo.« Pišejo Slovenske novice.

Družini drugega ni ostalo, kot da nemudoma zapustijo svojo hišo, kajti ne le da se premika, temveč tudi visi, in sicer že za najmanj deset centimetrov. Trenutno živijo pri sosedih, občina Juršinci pa poskuša najti ustreznejšo rešitev, vsaj začasen dom.

Dragi bralci našega portala. Pomagajmo štiričlanski družini Honomihl-Vrtič iz Juršincev, prosimo, da denarno pomoč nakažete na transakcijski račun Sklada Ivana Krambergerja št. SI56 02922-0019831742, s pripisom za družino Honomihl-Vrtič, sklicna številka 7262.
Pomagate lahko tudi s SMS-donacijami. Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 evrov.

Gotovo je torej, da družina Honomihl-Vrtič potrebuje širšo družbeno pomoč, in le če se dobri ljudje čim prej odločijo pomagati, bo družinica z dvema otrokoma imela večjo možnosti za dostojno življenje. Pomagajmo, kot lahko. Delimo tisto malo, kar imamo, in polepšajmo življenje drugim z drobnimi stvarmi. In tako le upamo, da bodo Tomaž, Teja, Jaka in Lucija zbrali dovolj sredstev, s katerimi si bodo uredili nov dom. Z vašo pomočjo jim bo gotovo lažje, so zapisali v Slovenskih novicah, kjer so začeli humanitarno akcijo.

 

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

3 komentarji

Janko Lisjak 24. 05. 2023 - 12:53
A nismo včeraj brali da bo stranka SDS jim postavila novo hišo🤔🤔🤔
mare 25. 05. 2023 - 4:16
Nisi prebral pravilno, Golob jim bo zrihtal kontejner in povedal, da se bodo počutili kot v luksuznem hotelu ob morju.
Janko Lisjak 26. 05. 2023 - 15:48
Prasec golobov, to bi tud jst meu
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več