Ponosni naslednik komunistov sovražno do polaganja vencev domobrancem?

Ponosni nasledniki zveze komunistov in njihovi dediči v smislu komunističnih podpornikov so zagnali vik in krik. Vlada je položila venec domobrancem.

Marko Koprivc proti polaganju vencev domobrancem

Prvi ponosni naslednik zveze komunistov Marko Koprivc se je skoraj razčetveril ob spoznanju, da je komunizem že minil in da se venci ne polagajo samo pertizanim. Svojo jezo je stresel na vlado s poslanskim vprašanjem in se spraševal s čim vlada ter njen predsednik opravičujeta polaganje državnega venca domobrancem, ki jih je označil za Hitlerjeve zaprisežence. “Mar ne veste, da je svobodna in demokratična Evropa in z njo Slovenija utemeljena na antifašizmu? Mar ne veste, da bi brez upora proti okupatorju, zlasti proti nacistični Nemčiji in njenim pomagačem, kot so bili domobranci, lahko prišlo do uničenja slovenskega naroda kot etnične skupnosti,” je še po poročanju STA povprašal Koprivc. 

A Koprivec naj pomete pred svojim pragom. Sam se klanja največjim klavcem v zgodovini Slovenije. Stranka SD je položila venec in se klanjala pred spomenikom Borisa Kidriča , ki velja za največjega klavca slovenskega naroda. V smrt je namreč poslal na tisoče Slovencev. 

Gospod Koprivec, In kdo je bil v bistvu Boris Kidrič, kateremu se klanjate, pa v tem ne vidite nič spornega? Izobraževal se je tudi v Moskvi, kjer je postal Stalinov oboževalec. Zagovarjal je njegov pakt s Hitlerjem in skušal zlomiti Angelo Vode, ki je Hitlerju nasprotovala. Ko se je med vojno začela komunistična revolucija, je bil poleg Edvarda Kardelja glavni načrtovalec pobojev. Na očitke o prevelikem številu žrtev revolucionarnega terorja je odgovarjal: »Tudi če bo na koncu borbe ostalo živih samo pet Slovencev in bodo to vsi komunisti, bo to za nas popolna zmaga.«

Z montiranimi sodnimi procesi se je Kidrič izživljal nad konkurenti (npr. nad izobraženim in karizmatičnim Nagodetom). Bil je tudi glavni pobudnik nastanka VOS, preko katere je KPS izvajala partijske umore številnih posameznikov in skupin. Kot zagovornik striktne prosovjetske usmeritve je poskrbel tudi za politično uničenje vseh posameznikov. Kidrič se je sicer slovenskemu narodu najbolj vtisnil v spomin kot začetnik krvave revolucije, in sicer že leta 1941, ko je v imenu CK-KPS ukazal pokol vseh ideoloških nasprotnikov, med drugim vseh voditeljev OF, ki so pripadali kakšni meščanski smeri, veleposestnikov, kapitalistov, industrialcev, kulakov, voditeljev in funkcionarjev meščanskih strank, ki niso bili na delu v OF ali NOV, voditeljev bele garde, voditeljev plave garde, intelektualcev, študentov in kavarniških politikov ter nekaterih duhovnikov, kar naj bi predstavljalo t. i. boj proti okupatorju. 

Kaj je torej manj dostojno? Položiti venec padlim domobrancem, ali klanjati se največjemu morilcu (tokoj za Kardeljem) slovenskega naroda?

P.M.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

1 komentar

Dada 3. 11. 2021 - 19:55
POVSEM PRAVILEN IN UPRAVIČEN PROTEST. DOMOBRANCI SO BREZCILJNO POBIJALI SLOVENCE IN POMAGALI FAŠISTOM IN NACISTOM KONTROLIRATI OKUPIRANO SLOVENIJO KOT POMOČ MUSOLINIJU, KI JE DAL OROŽJE DOMOBRANCEM IN HITLERJU, PREKLETA SODRGA,. POKVARJENI TONIN, ŠE BOLJ PA JANŠA. DOMOBRANCI SO BILI ZLO. SPOMINE NA NJIH NAJ OBUJAJO SVOJCI. DRŽAVA IMA BOLJ PAMETNEGA DELA KOT ČASTITI IZDAJALCE., KI SO SKUPAJ S FAŠISTI IN NACISTI IZGUBILI VOJNO. VOJNO, ZA KATERO VSI GOVORIJO, DA JE NE ŽELIJO VEČ...
Dodaj komentar