Portalu pod črto 40.000 evrov s kulturnega ministrstva, svetovalec ministrice pa njihov novinar?

slika, zajem slike, skrajno desno novinar portala Pod črto, Lenart J. Kučić

Ministrstvo za kulturo je objavilo rezultate razpisa za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2023. Denar poklonili svojim (levim) izbrancem?

Saj ni res, pa je. V sklopu B bo najvišji znesek, kar 98.789 evrov, prejel Radio Študent, recimo v sklopu A,  pa najvišji znesek v višini 40.000 evrov pripada portalu Pod Črto in “levemu” Večeru.

Ministrstvo je razpis objavilo 4. novembra, njegova okvirna vrednost pa je znašala največ 2,9 milijona evrov. Z omenjenim razpisom želi podpreti medije pri ustvarjanju in razširjanju programskih vsebin, ki so pomembne za uresničevanje javnega interesa na področju medijev v skladu z zakonom o medijih. Ta določa, da država zagotavlja sredstva za pluralnost in demokratičnost splošno-informativnih tiskanih medijev, programskih vsebin radijskih in televizijskih programov ter elektronskih publikacij, kar zajema področje A. Zanj je bilo letos na voljo 846.000 evrov.

Zanimivo je, da med prejemniki ni  Planeta TV, produkcijske skupine Mangart in TSmedie. Nadškandalozno pa je dejstvo, ki resno diši po korupciji, da je največ denarja (40 tisoč evrov) prejel portal Pod črto, katerega novinar (urednik) je Lenart J. Kučić, ki je postal svetovalec kabineta ministrice za kulturo, torej tistega ministrstva in taiste ministrice, kjer delijo denar.

Ravno portal Pod črto, se gre v medijskem prostoru za nekakšnega pravičnika objav, kaj je laž in kaj resnica. Kako bodo torej zanikali prejetje denarja s strani ministrstva, kjer je njihov novinar, glavni svetovalec ministrice Aste Vrečko?

vir: Bojan Požar

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

1 komentar

Darinka 16. 05. 2023 - 3:31
Kako je to mogoče ,ministrica Vrečko ? pričakujemo vašo obrazložitev!!!!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več