Poslanci DeSUS-a nad svojo začasno predsednico Brigito Čokl preko odvetnika?

Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Trije poslanci DeSUS-a so preko odvetnika Francija Matoza vložili zahtevo, da začasna vodja stranke Brigita Čokl izjave, ki jih je dala za nekatere medije prekliče.

Poslanci stranke DeSUS nad svojo začasno predsednico

Poslanci DeSUS Franc Jurša, Branko Simonovič in Ivan Hršak so ogorčeni nad izjavami njihove začasne predsednice stranke Brigite Čokl v nekaterih medijih. Zlasti nad izjavami, da “bo treba nad poslance s palico, da so korenčki premalo in da smo kot pobalini”, pravi Simonovič. Prek odvetnika Francija Matoza zahtevajo, da Čoklova izjave prekliče.

V kolikor začasna vodja stranke DeSUS tega ne bo storila poslanci napovedujejo sprožitev sodnih postopkov. Spomnimo, da je takrat Delo objavil, da naj bi Čoklova napovedala politiko palice in posvarila, da samovolje poslancev od stališč stranke ne bo tolerirala.

[color-box color=”blue”] Poslanci zahtevajo tudi preklic izjave za Večer, ko je izjavila, da se ji zdi nedopustno, da poslanci DeSUS niso bili prisotni na glasovanju ob interpelaciji ministra za kulturo Vaska Simonitija. Piše Celjski glasnik.[/color-box]

A Čoklova verjetno ne ve, da je vsak poslanec samostojen in neodvisen. Slovenska ustava v 82. členu namreč določa, da so poslanci predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila. Niti na navodila vrhov strank.

PM

 

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”