/ŽALOSTNA VEST/ V 100. letu starosti je umrl princ Filip! Mož angleške kraljice!

Princ Filip (10. 6. 1921 - 9. 4. 2021), slika twitter

V 100. letu starosti je umrl princ Filip, mož angleške kraljice. Umrl je tri tedne po tem, ko so ga po posegu na srcu odpustili iz bolnišnice.

V 100. letu starosti je umrl princ Filip

“Njeno veličanstvo kraljica je z globoko žalostjo naznanila smrt svojega ljubljenega moža, njegovega kraljevskega visočanstva princa Filipa, vojvode Edinburškega,” so sporočili z britanskega dvora. Dodali so, da je umrl mirno.

Rodil se je kot dansko-grški princ, odraščal kot praktično osiroteli mladenič v materini domovini Angliji, zares pa zaslovel, ko je očaral eno najvplivnejših žensk na svetu, kraljico (takrat še princeso) Elizabeto – in ji stal ob strani več kot sedem desetletij, zaradi česar je dolgo kraljeval na vrh seznama najdlje živečih princev-soprogov.

[color-box color=”yellow”] Princ Filip (10. 6. 1921 – 9. 4. 2021)[/color-box]

Od upokojitve pred štirimi leti se je sicer le redko pojavljal v javnosti, še največ se je o njem poročalo pred dvema letoma, ko je bil vpleten v prometno nesrečo, v kateri je bila poškodovana voznica drugega avtomobila. Po tem dogodku se je odpovedal vožnji, piše RTV SLO.

Umrl je na svojem domu, star je bil 100 let.

PM

 

Povezane objave

Tak luksuz pa si je privoščila predsednica države za počitnice.

Narod strada, država v razsulu, predsednik vlade pa z ljubico na “morčku”?

Kako se sprostiti na različne načine

1 komentar

Čakija Noris 9. 04. 2021 - 12:34
Iskreno! Žalostna novica? Kaj ste čisto zmešani ? Kaj naj bi živel 600 leta ali kaj? Če mi gre kaj na živce, je hinavsko žalovanje za nekim osebkom, za katerega nam vsem DOL VISI ali je živ ali ne. Briga me za njihove kralje in kraljice, banda lopovska. Ropali so in ropajo cel planet! Toliko grdih ljudi, kot jih vidiš v Angliji ni nikjer na planetu!
Dodaj komentar