Postopno sproščanje ukrepov! Karanten je konec!

Vlada bo v naslednjih dneh sporočila, katere ukrepe bo sprostila in kateri bodo še naprej ostali v veljavi. Se je pa danes odločila, da odpravlja karantene, Piše Siol.net.

Odpravljajo se karantene

“V vladi smo se strinjali, da bomo ukrepe sproščali postopoma. Točka glede sproščanja trenutno veljavnih ukrepov je bila danes prekinjena. Glede na hitro spreminjajoče se epidemiološke razmere bomo opravili še en krog posvetovanj s stroko in znotraj vlade,” je uvodoma povedal minister za zdravje Janez Poklukar.

“Razmere smo proučili in se seznanili z epidemiološkimi podatki. Glede na hitro spreminjajoče se razmere bomo ukrepe sproščali preudarno. Prosimo za potrpljenje in razumevanje,” je dodal Poklukar.

“V skladu s priporočili NIJZ se oseb, ki so bile v visoko tveganem stiku od jutri ne bo več napotovalo v karanteno. S tem se bodo ukinila iskanja stikov s strani epidemiološke službe NIJZ in napotovanja v karanteno na domu za splošno prebivalstvo, v naslednjih dneh bomo s stroko in vlado sprejeli zaključke in te tudi sporočili,” je povedal minister za zdravje.

Povezane objave

Ruparjev čustveni zapis pred sredinim shodom upokojencev

Pahor v dobrodelne namene prodaja svojo katrco! Bi jo kupili?

POZOR! V torek nas čakajo ponovno višje cene pogonskih goriv

1 komentar

EternalSlave 5. 12. 2022 - 12:54
Yu qi looks like the ml from sweetheart v5 R.2633R.US/C6787xC
Dodaj komentar