Postopno sproščanje ukrepov! Karanten je konec!

Vlada bo v naslednjih dneh sporočila, katere ukrepe bo sprostila in kateri bodo še naprej ostali v veljavi. Se je pa danes odločila, da odpravlja karantene, Piše Siol.net.

Odpravljajo se karantene

“V vladi smo se strinjali, da bomo ukrepe sproščali postopoma. Točka glede sproščanja trenutno veljavnih ukrepov je bila danes prekinjena. Glede na hitro spreminjajoče se epidemiološke razmere bomo opravili še en krog posvetovanj s stroko in znotraj vlade,” je uvodoma povedal minister za zdravje Janez Poklukar.

“Razmere smo proučili in se seznanili z epidemiološkimi podatki. Glede na hitro spreminjajoče se razmere bomo ukrepe sproščali preudarno. Prosimo za potrpljenje in razumevanje,” je dodal Poklukar.

“V skladu s priporočili NIJZ se oseb, ki so bile v visoko tveganem stiku od jutri ne bo več napotovalo v karanteno. S tem se bodo ukinila iskanja stikov s strani epidemiološke službe NIJZ in napotovanja v karanteno na domu za splošno prebivalstvo, v naslednjih dneh bomo s stroko in vlado sprejeli zaključke in te tudi sporočili,” je povedal minister za zdravje.

Povezane objave

IZREDNA NOVICA! Neuradno! Z vrha NIJZ odstopil Milan Krek!

SDS vložila dovolj podpisov za razpis referenduma o vladi!

DZ zavrnil predlog SDS za referendum o RTV. Tega je napovedal Vili Kovačič

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več