Potrjeni Golobov zakon o RTV gre na Ustavno sodišče.

slika: twitter

DZ je na izredni seji razglasil izide novembrskih referendumov o zakonih o Radioteleviziji Slovenija, o vladi in o dolgotrajni oskrbi. Poslanci SDS sejo obstruirali.

Državna volilna komisija (DVK) je skrajšala roke za določitev rezultatov, in sicer na podlagi predloga članov DVK-ja iz strank koalicije. Slednji so tudi predlagali skrajšanje rokov in hitrejše ugotavljanje izidov referendumov. To je nedopustno dejanje. V SDS-ju zato pravijo, da pogoji za razglasitev izidov niso izpolnjeni, saj da odločitev vrhovnega sodišča glede prijete pritožbe zoper izid ni bila vročena vsem strankam. Obvestilo vrhovnega sodišča, da je prejelo pritožbo in jo zavrglo, ne predstavlja pravnomočnosti odločitve.

Predsednik programskega sveta RTV Slovenija Peter Gregorčič pa je sporočil, da bo prihodnji teden pojasnil razloge za vložitev pobude za začetek postopka za oceno ustavnosti novele zakona o RTV-ju. Avtor pobude je Matej Avbelj, pod njo je prvopodpisan Gregorčič, je navedel v sporočilu za javnost.

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več