Pozor! V nekaterih blokih le 20 stopinj, ogrevanje le čez dan, ponoči nič?

Ljubljančane in kmalu tudi ostale Slovence, bo pod golobjo vlado zeblo? V nekaterih blokih in večstanovanjskih objektih v prestolnici se bodo stanovalci greli na le 20 stopinjah in to le podnevi, ponoči pa bo ogrevanje izklopljeno.

Obvestilo upravnika na vratih enega od večstanovanjskih objektov v Ljubljani. Sprejeli so tri ukrepe: prvič – gretje bodo prižgali pozneje, ko bo zunanja temperatura tri dni zapored ob 21. uri 10 stopinj ali manj. Drugič – ogrevanje bo delovalo med šesto zjutraj in deseto zvečer. In tretjič – v stanovanjskih objektih bo 20 stopinj. Piše portal 24ur.

Drugačna kurilna sezona pa čaka tudi objekte javne uprave, denimo ministrstva in upravne enote. Priporočila za javno upravo je sicer vlada sprejela že sredi poletne vročine, ko so se klimatske naprave ustavile na 28 stopinjah Celzija. Pozimi pa jih ne bo več kot 20. In še ukrep, na katerega smo se navadili že med epidemijo. “Mi smo že pozvali organe, da tam, kjer lahko, delo organizirajo od doma, skušajo delo organizirati od doma. Tako da bomo varčevali,” je za 24ur dejala Sanja Ajanović Hovnik, ministrica za javno upravo.

Torej nas bo pozimi zeblo. Tako doma, kot v službi? Živela svoboda!

 

Povezane objave

V SDS nasprotujejo referendumu o uvedbi preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah!

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video