Pozor zjutraj bo še naprej izredno mrzlo. Temperature tudi 12 stopinj pod ničlo.

slika je simbolna

Ob prehodu hladne fronte konec tedna je davi pričakovati temperature pod lediščem. Arso je za ponoči in zjutraj izdal rumeno opozorilo za vso državo zaradi nizkih temperatur. 

Jutranje temperature bodo v mraziščih in ponekod na severu okoli – 12 stopinj Celzija. Drugod bo od – 9 do – 4, ob morju pa okoli – 2 stopinji Celzija. Zaradi nizkih temperatur so tako za ponoči in zjutraj izdali rumeno opozorilo za vso državo.

Tako je bila najnižja temperatura v SV Sloveniji zjutraj izmerjena na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru, minus 7 stopinj. Na Kredarici je bilo minus 14, v Ratečah minus 10, v Črnomlju minus 9, v Kočevju minus 8, v Celju pa minus 6 stopinj celzija. Rekord pa je bil na Blokah, kjer so se ljudje zbudili v hladno jutro. Živo rebro pa je pokazalo kar minus 19 stopinj celzija.

Posebna previdnost naj velja za udeležence v prometu, pravijo policisti. Ker so predvsem v višjih predelih tudi na cestah snežne razmere, na prometno-informacijskem centru voznike opozarjajo, da morajo imeti v primeru snega na vozišču na prelazih in ostalih višje ležečih cestah na vozilu nameščene verige, če tako določajo prometni znaki. Poudarjajo, da se na pot odpravimo le z očiščenim vozilom, saj vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli zmanjša varnost voznika in ogroža ostale v prometu.

 

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več