Pravi cirkus v Državnem zboru povzročili poslanci Svobode. (video)

slika: DZ RS

Pri glasovanju o opozicijskem amandmaju o socialnih transferjih je nastal zaplet, kakršnega v državnem zboru nismo videli še nikoli. Ker ni šlo po načrtih Svobode, so njihovi poslanci ponoreli?

Eno najbolj vročih vprašanj, ki spremljajo sprejemanje proračunskih dokumentov, se nanaša na socialne transferje. Koalicija je predlagala, da bi se ti uskladili v višini 70 odstotkov rasti cen življenjskih potrebščin, medtem pa sta opozicijski SDS in NSi vložili amandma, po katerem bi se socialni transferji še naprej polno usklajevali z inflacijo.

Kljub dogovoru v koaliciji o 70-odstotnem usklajevanju socialnih transferjev je imelo več njihovih poslancev s to rešitvijo težave. Največ v poslanski skupini Levica. Tako je poslanec Miha Kordiš že v torek napovedal, da bo amandma strank SDS in NSi podprl. Piše portal N1.

Potem ko so amandmaji opozicije do tega glasovanja drug za drugim padali, je bil amandma NSi in SDS, s katerim bi socialne transferje v celoti uskladili z inflacijo, s 35 glasovi za in 28 proti sprejet. Očitno je to presenetilo tudi predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, ki je naprej razglasila, da je amandma padel, nato pa vendarle popravila svoje navedbe.

Ker pregled tehničnih naprav napak ni pokazal, je šla predsednica državnega zbora skupaj z vodji poslanskih skupin nato pogledat, ali je mogoče napake ugotoviti s pomočjo kamer. V nadaljevanju seje je povedala, da tehnične napake pri glasovanju niso odkrili. “Sistem smo testirali trikrat, a tehnične napake nismo našli,” je dodala Klakočar Zupančič.

Je pa koaliciji svoje povedal tudi Aleksander Reberšek iz Nove Slovenije

Zagotovo pa je to najbolj butasta izjava poslanca Svobode. Kozmični dež, je onemogočil glasovanje poslancev?

Baje se bo cirkus Svobode v Državnem zboru nadaljeval, takoj, ko bo prenehalo “kozmično” deževati.

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

3 komentarji

Darinka 23. 11. 2023 - 4:25
Tale parlament je pa hiša norcev, ter patoloških lažnivcev.
marker 23. 11. 2023 - 16:22
Kako to, da so se dogajale napake samo poslancem Svobode?
Slavi 24. 11. 2023 - 5:49
Ker so edini "svobodni"?
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več