Predlogi novih pokrajin, kjer bi Štajersko razkosali na tri dele?

sloka: travel-slovenija

Po predlogu “strokovne” komisije naj bi Slovenijo razdelili na 11 pokrajin – tako bi dobili Dolenjsko, Gorenjsko, Goriško, Južno Štajersko, Vzhodno Štajersko, Zahodna Štajersko, Koroško, Ljubljansko, Primorsko-notranjsko, Savinjsko-šaleško in Pomursko pokrajino.

Štajersko razdelili kar na tri dele?

“Pokrajine DA, a ne nam spet maličiti naše Štajerske in jo deliti kar na 3 pokrajine!? Maribor ne more biti sedež neke 1/3 “Zahodne Štajerske”, ampak kvečjemu Osrednje Štajerske kot je to že predlagala stranka SDS. V Avstriji njihove Štajerske tudi niso delili na 3 kose.” Pravi poslanec Dejan Kaloh.

 

Maribor, bi tako pristal v delu 1/3 zahodne Štajerske. Maribor bi bil tako sedež Zahodno Štajerske pokrajine, ki bi imela sedež pokrajinskega sveta v Slovenski Bistrici in sedež sveta občin v Lenartu. Takšne “neumnosti” so danes razgrnili člani strokovne skupine pod vodstvom (ne boste verjeli, Mariborčana) Boštjana Brezovnika z mariborske Pravne fakultete.

Tako bi dobili Dolenjsko, Gorenjsko, Goriško, Južno Štajersko, Vzhodno Štajersko, Zahodno Štajersko, Koroško, Ljubljansko, Primorsko-notranjsko, Savinjsko-šaleško in Pomursko pokrajino. Kot izhaja iz predloga, avtorji predlagajo, da sedež pokrajine, sedež pokrajinskega sveta in sedež sveta občin ne bi bil v istem, ampak različnih krajih pokrajine. Predlagane sedeže pokrajinskega sveta in sveta občin pa bi lahko pokrajinski sveti spremenili in določili s statutom pokrajine.

A do končnega cilja je še dolga pot! To je na srečo samo osnutek! Se strinjate z njim?

vir 24ur, facebook, slika: 24ur

M.G.

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?