Predsednica države odlikovala Kameleone, Laibach in Pankrte. Za Avsenike še ni slišala?

Nataša Pirc Musar, slika omrežje x

Predsednica je prvič v svoji vlogi odlikovala skupine in posameznike z državnimi odlikovanji. Med glasbeniki je tako odlikovala Kameleone, Laibach in Pankrte. A to, da letos praznujemo 70 let Avsenikove glasbe za predsednico očitno ne pomeni nič.

Avsenikova glasba je že pisala glasbeno zgodovino, ko se predsednica države ni niti še rodila. Pisali so zgodovini , ne le v Sloveniji, ampak po celem svetu. Pesem Na Golici je postala največkrat predvajana inštrumentalna pesem na svetu. In čeprav so Avseniki delovali še v času bivše države so ime Slovenije ponesli daleč v svet. Delovanje Ansambla bratov Avsenik z njihovim edinstvenim zvokom se je tako začelo leta 1953, v letih svojega delovanja pa je postal svetovno poznana in priljubljena glasbena znamka.

Danes to njihovo znamko ponosno prenaša ansambel Saša Avsenika, ki nadaljuje Avsenikovo tradicijo. In je velik promotor Slovenije in pristne domače slovenske glasbe. Letos tako zaznamujejo 70 let Avsenikove glasbe. A o tem zagotovo predsednica države nič ne ve. Med glasbeniki je namreč odlikovala Kameleone, Laibach in Pankrte, mogoče je slednje odlikovala zaradi njihove komunistične pesmi: “Bandiera rossa” (rdeča zastava).

Seveda si verjetno tudi omenjeni odlikovani glasbeniki zagotovo zaslužijo pozornost. A mimo določenih “levih” okvirjev “pol” predsednica države, očitno ne gre? In če slučajno bere ta članek, ji zato, prav za konec pošiljamo še spodnji video, če je slučajno spregledala, kdo v bistvu so Avseniki.

 

Povezane objave

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

Blamaža na TV Slovenija. Kaj takega se ni še nikoli zgodilo!

5 komentarjev

Exlevak 23. 12. 2023 - 5:02
Avsenikov ne ceni ,ker nikoli niso imeli koncerta v S.Koreji,kot npr. Laibach....
Oliva 23. 12. 2023 - 6:39
Kuzla komunajzarska! Jaz bom predsednica vseh Slovencev se je drla v mikrofon, pajada, katerih se vprašam. Fuj, 👹 babji.
Čunga Lunga 23. 12. 2023 - 11:24
Zadevo je treba gledati in razumeti širše. Makedonkata be Stojmenova je pač nabavila računalnike na petrolej. Musarco bo zdaj tažko vključiti v program za prvo starostno obdobje,tam nekje po srednji. Tako nam ostane zahojena komunistka, na katero se lepijo €
Čunga Lunga 23. 12. 2023 - 15:40
Ne čuje dobro.
Boris Leljak 26. 12. 2023 - 1:40
Mene čudi, da odlikovanja ni dobila Lepa Brena.
Dodaj komentar