Predsednik Vlade dr. Miro Cerar je na delovno srečanje povabil predsednika republike, predsednika DZ in DS

Vir: Wikipedia

Na delovnem sestanku so se pri predsedniku Vlade dr. Miru Cerarju, ta mesec že drugič, srečali štirje predsedniki: predsednik republike Borut Pahor, predsednik Državnega zbora Milan Brglez in predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca. Srečanja se je udeležil tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Tema srečanja je bila seznanitev z aktivnostmi za implementacijo arbitražne odločbe, ki se bo začela 30. decembra.

Vsi štirje predsedniki so se strinjali, da Slovenija začne v soboto, 30. decembra 2018, uveljavljati odločitev arbitražnega sodišča. Premier je po srečanju povedal: »Ocenili smo skupaj, da smo na pravi poti in seveda da gredo vse aktivnosti vlade v pravi smeri.« Sicer pa je predsednik Vlade udeležence sestanka seznanil tudi s srečanjem s predsednikom hrvaške vlade v Zagrebu z Andrejem Plenkovićem. Povedal je, da je Slovenija v šestih mesecih od objave sodbe arbitražnega sodišča sprejela vse potrebne pravne akte za implementacijo arbitražne sodbe, ki se bodo začeli uporabljati 30. decembra, kot je npr. zemljiška knjiga in kataster ter poudaril, da bo Slovenija strogo spoštovala mednarodno in evropsko pravo, arbitražno sodbo in naše notranje pravo.

Po delovnem sestanku je Cerar poudaril: »da je implementacija mednarodna obveznost Slovenije, pa tudi naše sosede Hrvaške. Torej to ni nekaj, o čemer bi se lahko odločali bomo ali ne bomo, ampak nekaj, kar moramo izvršiti. Zato je bilo prav, da se je Slovenija na to maksimalno pripravila«.

M. T.

Povezane objave

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?

Nekdanji poslanec Franci Kek, dobil globo 250 evrov!