Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Robert Golob, slika: zajem videa

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je pozvala k začasni prekinitvi zdravniške stavke. O čemer smo pisali TUKAJ. A so ji iz sindikata FIDES odgovorili, naj se pogovarja tudi z njimi.

V sindikatu Fides predsednici Nataši Pirc Musar odgovarjajo, da je stavka njihova ustavna pravica. »Predlagamo, da se, preden komentira situacijo v zdravstvu, bolje seznani s stanjem vsaj še pri zdravnikih, pozanimala se je namreč pri premierju, ki nam je te dni na pogovorih dvakrat odkrito grozil z ukrepi,« je dejal predsednik Fidesa Damjan Polh.

Prav tako se v sindikatu z njo ne strinjajo o začasni prekinitvi stavke. Menijo namreč, da gre za njihovo ustavno pravico. “Je zakonita, legitimna in v ničemer je ne kršimo,” je strnil Polh in ponovno poudaril, da v sindikatu pričakujejo ločeno obravnavo v plačnem sistemu. 

Robert Golob pa je na današnji novinarski konferenci spet blatil zdravnike, ki stavkajo. In jih obtožil, da so zdravniki tukaj le zaradi pacientov in da nebi smeli stavkati. V bistvu pa je vlada sama kriva, ker se sama ne drži podpisanih sporazumov. Pravico do stavke pa imajo seveda vsi. Tudi zdravniki! A očitno predsedniku vlade to še vedno ni jasno!

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

1 komentar

resnisembil jaz 23. 02. 2024 - 11:21
Jaz sem Golob; Robert Golob. Če ste bili tako neumni, da ste me izvolili sem bom jaz obnašal tako do Vas... Plešite ...
Dodaj komentar